• PRO TV
  • Mărturiile unui bărbat care ”a murit pentru 15 minute”, într-un documentar cu Morgan Freeman

Mărturiile unui bărbat care ”a murit pentru 15 minute”, într-un documentar cu Morgan Freeman

Mărturiile unui bărbat care ”a murit pentru 15 minute”, într-un documentar cu Morgan Freeman

Un bărbat care pretinde că ”a murit pentru 15 minute” în timpul unui accident șocant pe mare își amintește ceea ce a văzut într-un documentar prezentat de Morgan Freeman. 

Oamenii care cred în viața de apoi pretind că o parte esențială a identității individului, conștiința, continuă să existe și după moartea trupului. Unele persoane care au fost la un pas de a fi pronunțate decedate oficial spun că au ajuns să vadă cum arată viața după moarte. Este și cazul lui David Bennet, un fost scafandru și inginer șef pe o navă. 

Citește și: Vedete care si-au prevazut moartea si au prezis-o aproape cu exactitate

Acesta și-a spus povestea în documentarul ”Povestea lui Dumnezeu”, prezentat de Morgan Freeman. 

”În 1983, pe coasta Californiei, a fost o furtună uriașă”. Bennet și echipajul au fost loviți de valurile uriașe și au ajuns în mare. ”Am fost catapultat în mare și am fost răsucit și târât prin apa învolburată ca o păpușă de cârpă”.

Bennet și-a amintit momentul în care a știut că a murit. ”Poți să-ți ții respirația pentru un timp, dar apoi ajungi la un moment în care pur și simplu renunți și inspiri apă sărată de mare. Este un mod de-a dreptul violent să mori. În acel punct, nu-mi mai simțeam trupul”.

Cu toate acestea, a existat un momente de claritate, în care Bennet a fost conștient că se va întoarce. ”Am observat o lumină, erau milioane și milioane de fragmente luminoase, în toate culorile. Acestea dansau și se se răsuceau, dar era ca și când ar fi format o singură entitate - atunci mi-am dat seama că mi-am părăsit trupul.

Pe măsură ce mă apropiam de entitatea luminoasă, am avut un sentiment atât de familiar cum n-am mai simțit în viața mea. Apoi, acestea milioane de fragmente de lumini mi-au vorbit și mi-au spus: Nu ți-a venit încă timpul”.

Apoi, Bennet a simțit cum se întoarce în trupul său. ”Îmi vedeam corpul și eram fascinat pentru că știam că o să mă întorc. Apoi, următorul val a venit și m-a izbit de barcă - scoțând apa sărată din plămânii mei - și dintr-o dată eram din nou viu”.

Întrebat de Morgan Freeman cât timp crede că a stat sub apă, Bennet a spus: ”Echipajul a estimat o perioadă undeva între 15 și 18 minute”.

Foto: Getty

Vezi și: Anamaria Prodan, confesiuni la un an de la moartea mamei

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni