• PRO TV
  • Julian Assange arestat. Cele mai negre secrete dezvăluite de WikiLeaks

Julian Assange arestat. Cele mai negre secrete dezvăluite de WikiLeaks

Julian Assange arestat. Cele mai negre secrete dezvăluite de WikiLeaks

Julian Assange trăia de șapte ani în interiorul Ambasadei statului Ecuador la Londra. Iată cele mai întunecate secrete dezvăluite de WikiLeaks!

Programatorul australian Julian Assange, care a dezvăluit cele mai întunecate secrete ale operațiunilor militare aliate în Orientul Mijlociu, a fost arestat joi dimineață. Fondatorul WikiLeaks trăia de șapte ani în interiorul Ambasadei statului Ecuador de la Londra, însă a fost ridicat de oamenii legii pentru încălcarea termenilor azilului politic, scrie stirileprotv.ro, citând postul BBC.

Conform poliției britanice, Assange a fost arestat fiindcă nu s-a supus ordinului judecătoresc de a se prezenta în instanță. El a încălcat termenii intituiți cu prilejul acordării azilului politic în Ecuador, angajându-se în activități politice.

„Poliția Metropolitană avea misiunea de a executa ordinul de arestare, în numele Curții Magistraților din Westminster. Am fost invitați în sediul ambasadei chiar de ambsador, ca urmare a retragerii azilului politic”, au declarat reprezentanții poliției londoneze.

Platforma online WikiLeaks a dezvăluit de-a lungul anilor o serie de planuri secrete ale agențiilor americane. Datele, publicate așa cum au fost primite de la sursele lui Assange, au fost considerate cea mai mare scurgere de informații secrete din lume. Iată câteva!

CIA are abilitatea de a accesa date din telefoanele mobile și computere

Sursele WikiLeaks au dezvăluit că agențiile secrete americane au creat mai multe tipuri de software, capabile să spioneze orice fel de dispozitiv electronic. Printre acestea s-ar afla și telefonele mobile și calculatoarele oricărui om de pe planetă. Conform lui Assange, CIA avea abilitatea de a controla de la distanță dispozitivele și să fure toate informațiile de pe acestea. 

Agențiile secrete pot înregistra tot ce vorbești acasă

Orice posesor de Smart TV este în pericol, susține WikiLeaks. Conform surselor site-ului, televizoarele inteligente pot fi folosite de CIA pentru a capta sunetul din casele oamenilor și să folosească înregistrările audio-video în defavoarea lor.

Accidentele auto nu sunt, întotdeauna, întâmplătoare

Documentele postate pe platforma online arată că agențiile secrete pot controla de la distanță autovehiculele. În acest fel, CIA poate provoca un „accident” cu scopul de a răni sau elimina orice persoană declarată periculoasă sau care periclitează siguranța națională.

Victimele civile ale războiului din Irak, la secret

Publicația online fondată de Julian Assange a susținut că oficialii americani au ascuns numărul real al civililor care și-au pierdut viața în Irak, în perioada 2004-2009. Conform cifrelor oficiale, 66.000 de civili au fost prinși la mijloc în războiul SUA-Irak. Conform WiliLeaks, numărul victimelor ar fi mult mai mare.

Julian Assange arestat. Fondatorul WikiLeaks fusese investigat pentru viol

Assange s-a refugiat în ambasadă în august 2012 și a cerut azil politic și cetățenie ecuadoriană pe motiv că e persecutat de americani și de suedezi. În noiembrie 2010, autoritățile suedeze au emis un mandat de arestare pe numele său, sub acuzația de agresiune sexuală și viol. A fost interogat vreme de trei luni, însă Assange a negat că ar fi implicat într-un asemenea scandal. 

Inamicul public numărul 1 al Americii a declarat atunci că acuzațiile sunt fabricate cu scopul de a fi transferat în SUA și judecat pentru dezvăluirile făcute pe site-ul WikiLeaks. El s-a predat autorităților brutanice în decembrie 2010, dar a fost eliberat pe cauțiune după zece zile.  

Însă, fondatorul WikiLeaks a încălcat termenii cauțiunii și a fugit. Asange a obținut cetățenia ecuadoriană în decembrie 2017, la câteva luni după ce procurorii din Suedia au renunțat la acuzațiile de agresiune sexuală și viol. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni