• PRO TV
  • (P) 5 Motive ca să optezi pentru un implant dentar

(P) 5 Motive ca să optezi pentru un implant dentar

(P) 5 Motive ca să optezi pentru un implant dentar

Indiferent de vârstă, zâmbetul este cel mai frumos accesoriu al oricărei persoane. El îți completează imaginea, te face să pari o persoană deschisă și comunicativă, iar din punct de vedere al carierei, este una din acele trăsături fizice care poate deschide multe uși.

Dar nu de puține ori, un zâmbet perfect nu este posibil fără un implant dentar. Odată ce ai pierdut un dinte, implantul dentar este cea mai bună metodă de a-ți recâștiga zâmbetul și iată și de ce:

De ce să investești într-un implant dentar?

#1 Un implant dentar arată perfect natural

Dacă apelezi la un dentist cu experiență, un implant dentar se va simți la fel de natural ca restul danturii tale. La fel ca și dinții tăi, în câteva luni el se atașează solid de os, lucru care îi permite să funcționeze exact ca un dinte normal.

Datorită faptului că sunt fabricate din titan, implanturile dentare fuzionează cu materia osoasă, neprovocând astfel niciun fel de jenă. Odată ce te obișnuiești să ai din nou un dinte în spațiul lipsă, vei începe să te întrebi cum ai putut trăi până atunci fără un implant dentar.

În plus, cu ajutorul unui dentist care să te îndrume în alegerea materialului, dar și a culorii noului dinte, implanturile dentare, nu numai că se simt, dar și arată perfect normal.

#2 Implanturile dentare sunt singura opțiune de durată

Când vine vorba de înlocuirea unui dinte, implanturile dentare sunt o metodă sigură de a scăpa de probleme. Ele reprezintă singura soluție permanentă de a recăpăta avantajul unui zâmbet frumos. O proteză dentară de care trebuie să te desparți zilnic în momentul în care te duci la somn, te lasă știrb câteva ore bune. Dar un implant dentar este acolo să rămână!

Implanturile de calitate sunt făcute să reziste o viață și nu necesită schimbare periodică spre diferență de protezele dentare care solicită o îngrijire aparte. În plus, prin capacitatea lor de a se integra în corpul uman, devin o parte a acestuia.

#3 Implanturile dentare sunt esențiale pentru oase sănătoase

Când îți pierzi unul sau mai mulți dinți, osul maxilarului sau al mandibulei, acolo unde erau fixați, se degradează. Iar acest lucru, pe lângă faptul că îngreunează funcția de hrănire, produce schimbări fizice la nivelul feței și face ca osul cu dinți lipsă să devină mai vulnerabil la fracturi.

Pe de altă parte, atunci când introduci un implant în locul unde ar fi trebuit să existe un dinte, osul din jurul său se reface, recâștigându-și forma, dar și durabilitatea.

#4 Nimic nu e mai simplu decât să ai grijă de un implant dentar

Chiar dacă poate părea mai costisitor decât alte metode de înlocuire a dinților pierduți, un implant dentar este în realitate cea mai convenabilă alegere. Spre deosebire de protezele dentare care au nevoie de diferiți adezivi pentru a se fixa sau necesită soluții de curățare speciale, un implant dentar se îngrijește ca un dinte normal.

Tot ce trebuie să faci că să te bucuri de el toată viața este să ai grijă să te speli pe dinți în mod regulat, să folosești ață dentară și să nu uiți să-ți dezinfectezi cavitatea bucală cu apă de gură.

#5 Implanturile dentare nu afectează ceilalți dinți

Există multe persoane care se tem să opteze pentru un implant dentar pentru a nu vătăma dinții sănătoși care le-au mai rămas. În realitate însă, un implant dentar nu numai că nu afectează în niciun fel ceilalți dinți, dar ajută și la menținerea sănătății lor.

Acolo unde îți lipsește un dinte, dintele de deasupra sau dedesubtul locului liber nu are de ce să se mai sprijine și se dezvolta anormal sau chiar se pierde cu timpul. În plus, în locul unde gingiile au rămas goale, de cele mai multe ori evităm să mâncăm și astfel dinții din apropierea spațiului liber se cariază și se degradează mult mai rapid.

Așa cum nici șiragurile de mărgăritare nu sunt desăvârșite cu spații goale, la fel și în zâmbetul tău gingiile dezvelite nu-și au locul! Indiferent de motivul pentru care ți-ai pierdut dinții, dacă vrei să-ți recapeți zâmbetul frumos de odinioară, optează pentru un implant dentar și fă o investiție în sănătate de care să te bucuri toată viața.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni