• PRO TV
  • Cât cheltuie, anual, familia regală britanică din banii contribuabililor. ”Suma este imensă”

Cât cheltuie, anual, familia regală britanică din banii contribuabililor. ”Suma este imensă”

Cât cheltuie, anual, familia regală britanică din banii contribuabililor. ”Suma este imensă”

Suma pe care familia regală britanică o cheltuie anual, din banii contribuabililor, a fost dezvăluită pe conturile oficiale de social media.

Este una dintre cele mai populare și mai urmărite familii din lumea, iar în ultimii ani s-a aflat constant în lumina reflectoarelor.

Citește și: Ce comandă William și Kate când merg la pub. Mâncarea preferată a cuplului regal

Spre exemplu, milioane de oameni din 180 de țări au urmărit la tv nunta Prințului William cu Kate Middleton, în 2011. În luna mai a lui 2018, mii de fani au luat cu asalt Windsor Castle pentru a fi martori la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle. 

Familia regală atrage un număr impresionant de turiști în Marea Britanie, cu toate acestea, este una dintre cele mai cheltuitoare familii din Europa. 

Într-un comunicat oficial, s-a dezvăluit recent că, în 2018-2019, Regina și familia sa au cheltuit din banii contribuabililor 67 milioane de lire sterline - aproape cu 20 milioane mai mult decât în anul financiar precedent. 

Fanii familiei regale au avut reacții contradictorii cu privire la suma de bani. 

Suma este imensă. Cu atâția oameni care apelează la băncile de alimente și care trăiesc pe străzi, guvernului și Reginei ar trebui să le fie jenă pentru faptul că au cheltuit 67 milioane de lire sterline, având în vedere că dispun de propriile lor fonduri”.

Orice cheltuială care aduce benefiicii țării mele este OK, însă cheltuielile personale (inclusiv renovarea caselor) ar trebui să fie suportate de membrii familiei regale”, a scris alt fan.

Bineînțeles că ar trebui să-i sprijinim pe membrii familiei regale, pentru că sunt valori importante ale acestei țări, însă prea mulți dintre ei sunt pe statul de plată”.

Comunicatul a dezvăluit, de asemenea, că mutarea lui Harry și Meghan în noua lui casă din Windsor a costat contribuabilii 2,4 milioane de lire sterline, sumă care a acoperit lucrările de renovare. 

Foto: Getty

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni