• PRO TV
  • (P) Un șemineu de calitate îți tranformă locuința într-un sanctuar de relaxare și căldură

(P) Un șemineu de calitate îți tranformă locuința într-un sanctuar de relaxare și căldură

(P) Un șemineu de calitate îți tranformă locuința într-un sanctuar de relaxare și căldură

Stilul de viață modern este definit de acest permanent dute-vino între biroul de la job și casă. 

Dacă simți că responsabilitățile zilnice și alergătura prin orașul aglomerat îți consumă și ultimul strop de energie, înseamnă că a venit momentul să schimbi ceva și să evadezi din rutina cotidiană. Amenajează-ți locuința cu un semineu deosebit, care va reuși să rupă acest lanț al monotoniei, transformându-ți locuința și sufletul, dintr-un loc banal, într-un adevărat sanctuar de relaxare și căldură, numai bun pentru reîncărcarea “bateriilor”. 

Frumos nu înseamnă și mai puțin practic! Pe piața de specialitate poți găsi produse ce reușesc să combine designul cu latura practică iar dacă timpul nu-ți mai permite să te ocupi și de mentenanța unui semineu clasic pe lemne, nu este cazul să te panichezi: în oferta producătorilor de la Pefoc.ro, ai la dispoziție și o gamă întreagă de modele de semineu pe gaz ce reprezintă soluția rapidă de încălzire, perfectă pentru stilul tău de viață alert.

Este atât de simplu să dai naștere unor momente idilice, petrecute în compania persoanei iubite sau a întregii familii iar în rândurile de mai jos, îți vom explica și cum să o faci.

Idiferent de preferințele sau nevoile tale, alegerea unui șemineu clasic pe lemne sau al unui termosemineu, după caz, care să se potrivească perfect în locuința ta, nu este o hotărâre simplă, dar de îndată ce ai stabilit împreună cu firma specializată aspectele tehnice ce țin de materialul de fabricație, suprafața de încălzit sau distribuția căldurii și în camerele învecinate, nu mai rămâne decât să te întrebi cum va arăta viitorul tău șemineu: cum se potrivește cel mai bine în casa mea? cum să fie finisajele? îmbrăcat în piatră ...sau poate marmură? cu coloane sau borduri? placat cu lemn, sau doar tencuit și vopsit? Deși bugetul și preferințele personale sunt aspecte importante când vine vorba de alegerea design-ului unui șemineu, nu mai puțin important este ca acesta să se integreze perfect în atmosfera și povestea arhitecturală a locuinței tale, astfel încât, casa să devină cu adevărat “acasă”.

Dacă în locuința ta predomină liniile curate și mobilierul simplu, atunci șemineul modern se potrivește perfect. Focarul este îmbrăcat în același material ca și hota, de sus până jos, cu puține elemente decorative. Poate fi prevăzut cu un spațiu special de depozitare pentru lemne, integrat în construcția șemineului, o soluție pe cât de practică, pe atât de stilată. Un șemineu modern poate avea sticlă ce se continuă și pe colț, oferind o vedere amplă asupra flăcărilor, aspect care va marca triumfător la capitolul impresie artistică.

Pentru un conservator cu o locuință amenajată în dulcele stil clasic, șemineul poate fi asortat cu brâuri de lemn, îmbrăcat cu piatră naturală sau marmură cu inserții fine. Culorile naturale sau neutre, sunt ideale pentru a evidenția vizual șemineul ce va deveni centrul de gravitație al încăperii. De asemenea, și un șemineu clasic poate fi prevăzut cu un mic spațiu de depozitare al lemnelor iar ușa acestuia poate fi atât standard, cât și prismatică sau semirotundă.

În schimb, cei mai multi dintre clienți optează pentru variantele de șemineu rustic. Este o alegere preferata și datorită faptului că rusticul nu se demodează în timp, fiind un stil nemuritor care va rezista indiferent de trendurile vremelnice. Poate și din acest motiv, stilul rustic a început să-și capete tot mai mulți fani și în rândul clienților cu locuințe la oraș, și nu doar în amenajarea de cabane sau case de vacanță, la țară. Deoarece în stilul rustic predomină din plim lemnul, focarul poate fi îmbrăcat în cărămidă decorativă, marmură, piatră naturală, sau integrat într-un perete. Cu brâuri din lemn sau fără, accesorizat cu suporturi de lemne și de întreținere, din fier, orice focar este ușor de adaptat stilului rustic.

Dacă te-am făcut curios iar ideea de a deține un șemineu te tentează cu adevărat, nu ezita să contactezi echipa Pefoc.ro pentru consultanță gratuită și o mulțime de sfaturi utile, care să te ajute să-ți alegi șemineul perfect.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni