• PRO TV
  • (P) Beneficiile acupuncturii

(P) Beneficiile acupuncturii

(P) Beneficiile acupuncturii

Foarte multe persoane au auzit deja de acupunctura si de avantajele acesteia.

Este o practica extrem de veche, dar recunoscuta si practicata si in zilele noastre. Tot mai multe clinici de specialitate ofera oamenilor servicii profesionale de acupunctura, astfel incat sa le remedieze problemele legate de sanatate si sa le ofere un stil de viata imbunatatit. O astfel de clinica este si Acupunctura Bucuresti | Clinica QI – cabinet de acupunctura in Bucuresti.

Ce este acupunctura?

Acupunctura este o metoda terapeutica originara din China, care consta in insertia, la diferite profunzimi, a unor ace lungi, foarte subtiri, in puncte specifice de pe suprafata organismului.

Are la baza teoria conform careia prin corp circula cuante de energie numita „chi” (energia vietii). Acupunctura, ca si acupresura, este o tema controversata in medicina, fiind considerata de unele persoane o pseudostiinta.

Acupunctura se bazeaza pe teoria meridianelor energetice. Meridianele de curgere a energiei pot fi accesate prin mai mult de 350 de puncte aflate la suprafața organismului.

Prin plasarea acelor in aceste zone, foarte atent selectionate, se restabileste circulatia energetica prin organism si boala este inlaturata.

Trebuie sa aveti la cunostinta faptul ca acupunctura este o procedura dureroasa, dar in acelasi timp vindeca si previne boli, creste imunitatea si poate fi folosita in scop terapeutic.

Acupunctura este bazata pe metode traditionale, nicidecum pe stiinta, insa oamenii cu opinii marginale spun ca este foarte eficace.

Dar acupunctura este considerata o medicina alternativa nu medicină „de baza”, pentru ca nu poate fi verificata foarte precis. Practica acupuncturii dateaza din secolul 2 i.e.n. in China. Practic, acupunctura preia de la medicina traditionala chineza foarte multe date si procedee. 

Ce boli pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii?

Este bine de stiut faptul ca putem apela la sedinte de acupunctura, atunci cand simtim ca organismul nostru are nevoie de ajutor, pentru a se mentine sanatos. Dar niciodata fara recomandare de la medic.

Acupunctura este o terapie integrata unui sistem complex de tratament, si anume cel al medicinei traditionale. Asadar, asupra energiei din corpul uman se poate interveni prin stimularea punctelor de acupunctura, localizate de-a lungul meridianelor energetice, meridiane care formeaza scheletul energetic. Aceasta energie inconjoara fiecare celula a corpului. 

Prin urmare, cu ajutorul acupuncturii, se poate interveni pentru tratarea oricarei afectiuni. Tratamentul cu acupunctura trebuie insotit de un tratament cu plante medicinale, intrucat acupunctura actioneaza pentru eliminarea blocajelor energetice minore sau majore si echilibrarea sistemului energetic, insa plantele medicinale actioneaza la nivel organic, pentru regenerarea tesuturilor si organelor afectate.

Mai concret, acupunctura trateaza: tumori benigne si maligne, dureri cronice cauzate de afectiuni vertebrale, artrita reumatoida, discopatie, hernie de disc, osteoporoza, artroza, spondilita anchilozanta, insomnie, sindrom hiperkinetic, sindrom burn-out, migrene, nevralgie, depresie, anxietate, nevroza, atrofie cerebrala si cerebeloasa, adenom hipofizar, hipo si hipertiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari, diabet, chisturi ovariene, fibrom uterin, endometrioza, cervicita, sterilitate, tulburari de dinamica sexuala, adenoma de prostate, gastrita, ulcer, enterocolita, sindromul colonului iritabil, steatoza hepatica, hepatita, pancreatita, bronsita, astm, rino-sinuzita, afectiuni renale, tulburari de imunitate, alergii.

De ce merita sa incercati sedinte de acupunctura?

Numeroase studii au aratat ca acupunctura este eficienta in tratarea tulburarilor cauzate de stres. Foarte multi pacienti care au acuzat stari de disconfort provocate de stres, au apelat la acupunctura, dar si pentru detensionarea organismului si restabilirea activitatii sistemului nervos.

Acupunctura actioneaza in acest sens pentru reglarea activitatii neuro – endocrine, pentru oxigenarea tesutului cerebral, stimuleaza secretia de seratonina si endorfina, ceea ce ajuta la diminuarea starilor neplacute provocate de suprasolicitarea sistemului nervos.

Stresul este cunoscut ca fiind inamicul numarul unu al oamenilor, in secolul XXI. De aceea, tot mai multi aleg sa il combata prin metoda acupuncturii, la care adauga un stil de viata alimentar mult mai sanatos, un stil de viata mai activ (prin practicarea regulata a sportului) sau prin alte metode alese, in functie de preferintele personale.

Clinica moderna de acupunctura – Clinica QI

Clinica Qi este una dintre cele mai noi si moderne clinici de acupunctura din Bucuresti. Aceasta este dedicata exclusiv tratamentelor naturiste, prin metode non – invazive, avand la baza principii ale medicinei traditionale, atat ca metoda de prevenire a afectiunilor, dar si ca metoda de tratare a acestora.

Echipa de specialisti in acupunctura a clinicii este una extrem de valoroasa, in alcatuirea ei intrand doar medici profesionisti, care au acumulat ani de experienta in acest domeniu. 

Cine stabileste diagnosticul bolii care urmeaza sa fie tratata prin metoda acupuncturii?

Intotdeauna medicul acupunctor este cel care realizeaza, la inceperea tratamentului, o diagnosticare prin interpretarea pulsului, a zonelor reflexogene de la nivelul pielii, examinarea limbii si anamneza (anamneza este prima etapa in cadrul examinarii clinice a bolnavului si reprezinta totalitatea informatiilor obtinute de medic de la bolnav sau insotitorii acestuia, cu scopul stabilirii diagnosticului).

Clinica Qi din Bucuresti va asteapta sa ii treceti pragul, pentru ca impreuna sa va aduca o stare de bine, sa va imbunatateasca sanatatea fizica, mentala si sa va ajute in toate problemele pe care le aveti, de aceasta natura.

Veti fi intampinati de o echipa primitoare, calma si intelegatoare, dar nu in ultimul rand cu experienta in acest domeniu, care stie exact ce presupune acupunctura. Daca nu ati avut pana acum parte de o sedinta de acupunctura, atunci nu mai stati pe ganduri si faceti-va chiar azi o programare, pentru a beneficia din plin de avantajele acesteia!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni