• PRO TV
  • Cine se afla în spatele contului de facebook: Ambasada Suediei în România. Cristian Botan a postat un ultim mesaj

Cine se afla în spatele contului de facebook: Ambasada Suediei în România. Cristian Botan a postat un ultim mesaj

Cine se afla în spatele contului de facebook: Ambasada Suediei în România. Cristian Botan a postat un ultim mesaj

Din 2018 și până în prezent, Cristian Botan a reușit să facă Ambasada Suediei în România, cea mai populară instituție pe rețelele de socializare. Cum? Printr-un soi de glume și ironii la tot ceea ce exista viral, politic, economic sau civic, în presa din România sau cea internațională. 

Cu toții am dat la un momentdat de o postare a Ambasadei Suediei pe facebook, fie din întâmplare, fie ne-a arătat un prieten, nu mai contează, însă cu toții am știut că acolo se fac glume bune. 

Glume cu și despre români, toate cu un mesaj aparte, promovarea unei ideologii specifice acestei țări, prin care o societate perfectă ar trebui să fie mai tolerantă, deschisă și non rasistă. O societate în care oamenii sunt mai buni, mai săritori și mult mai apropiați. 

Cam așa putem descrie Suedia în câteva cuvinte! 

Îți voi lăsa în josul paginii un reportaj marca România Te iubesc, numit România Scandinavă! Merită din plin

Astazi, Cristian Botan a postat un ultim mesaj pe contul de facebook al Ambasadei, prin care spune: 

"Salut. Eu sunt Cristian Botan, administratorul acestei pagini, iar aceasta este ultima mea postare aici.M-am alăturat echipei ambasadei în octombrie 2018. Dincolo de politică și partea comercială, am avut n̶o̶r̶o̶c̶u̶l̶ / g̶h̶i̶n̶i̶o̶n̶u̶l̶ / oportunitatea de a prelua și partea de comunicare, inclusiv cea pe Facebook și Instagram.

Am reușit împreună să devenim cea mai populară ambasadă străină în România și cea mai populară ambasadă suedeză în lume. Numărul celor care ne urmăresc s-a triplat, iar reach-ul paginii de Facebook a depășit populația totală a României. Este rezultatul muncii tuturor celor din ambasadă (români și suedezi), inclusiv a celor care au plecat între timp.

Misiunea comunicării online a ambasadei a fost, este și va rămâne constant aceeași: promovarea Suediei și îmbunătățirea relației bilaterale dintre România și Suedia. Am ales însă ca, în schimbul limbajului a̶d̶o̶r̶m̶i̶t̶o̶r̶ / b̶i̶r̶o̶c̶r̶a̶t̶i̶c̶ / tradițional pe care suntem obișnuiți să-l vedem online din partea instituțiilor, să adoptăm o conduită mai relaxată, tonul vocii noastre fiind ca și cum am povesti la o cafea cu un prieten. Pentru că îi considerăm prieteni pe toți cei care ne urmăresc.

Și ne-am folosit cam de tot ce are Internetul mai bun de oferit pentru a ne atinge misiunea, inclusiv imagini GIF sau meme. Adevărul e că am cam trișat cu abordarea asta, însă totul a fost pentru o cauză bună.

Când am venit la ambasadă, am implementat treaba asta cu mesaje de bun venit atunci când ni se alătura un coleg nou, respectiv de rămas bun pentru momentele în care cineva ne părăsea.

Cum timpul meu la ambasadă se încheie acum, a venit momentul să scriu propria postare de rămas bun.

Așa că vă mulțumesc pentru momentele m̶i̶ș̶t̶o̶ / f̶a̶i̶n̶e̶ / minunate pe care le-am avut împreună aici.

Distracție plăcută mai departe!"

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni