• PRO TV
  • (P) Curbura genelor: 6 modalități de a-ți accentua look-ul

(P) Curbura genelor: 6 modalități de a-ți accentua look-ul

(P) Curbura genelor: 6 modalități de a-ți accentua look-ul

Genele lungi au fost considerate întotdeauna un indicator al sănătății corpului, dar și al beatitudinii, dat faptul că ele fac ochii să arate mult mai frumos.

Din păcate, însă, nu multe dintre noi ne-am născut cu gene lungi, dese și întoarse. Însă, chiar și așa, există numeroase tertipuri care ne pot ajuta să ne bucurăm de gene lungi, așa cum au vedetele de prin reviste sau cele care apar la TV.

Dacă vrei să ai gene lungi și curbate, iată câteva sfaturi de care ai putea să ții cont:

1.       Nu omite demachierea ochilor

Dat faptul că produsele de make-up conțin substanțe care pot încetini creșterea genelor, recomandat este să te demachiezi întotdeauna înainte de culcare.

Este important să folosești soluții speciale pentru zona ochilor, pentru a nu afecta pielea și nici genele. De asemenea, în cazul în care ai utilizat produse mai rezistente, care nu se curăță, încearcă să te demachiezi cu ulei de măsline. Acesta curăță în profunzime și hidratează genele.

2.       Extensiile de gene

Extensiile de gene sunt un alt truc de înfrumusețare la care poți apela, mai ales că acestea sunt și ușor de întreținut. Aplicarea extensiilor fir cu fir este recomandată în special persoanelor cu gene mici și rare. Ele sunt soluția salvatoare pentru femeile care nu au timp să aplice mascara pe gene în fiecare zi.

În plus, acestea schimbă look-ul și te ajută să ai mereu un aspect îngrijit. Nu uita, însă: pentru aplicarea extensiilor fir cu fir este esențial să apelezi la un specialist. Chiar dacă întreg procesul de aplicare durează mai mult, rezultatul merită efortul.

Important este ca apoi să apelezi la un lash artist (cel care ți le-a aplicat) pentru întreținerea lor. Aceasta trebuie efectuată o dată la 3 săptămâni.

3.       Nu abuza de cleștele de întors gene

Știm, cleștele de întors gene este arma noastră secretă, pentru a avea gene curbate.  Însă, folosit în exces, acesta este dăunător. Așadar, folosește-l doar la ocazii speciale și niciodată după ce ai aplicat rimelul. Un mic truc pe care îl poți pune în aplicare atunci când îl utilizezi este să îl încălzești puțin cu uscătorul de păr. Mai mult decât atât, este esențial ca protecția de cauciuc să fie întreagă și poziționată corect. În caz contrar, riști să-ți scurtezi genele.

4.       Vitamina E

Pentru a ajuta la creșterea firelor de păr, poți aplica vitamina E la rădăcina genelor. Aceasta întărește genele, iar ele nu se vor mai rupe atât de ușor. Cum poți aplica vitamina E pe gene? Folosind o periuță curată, de la un rimel pe care nu-l mai utilizezi.

5.       Ceai verde

Ceaiul verde are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate și frumusețe. Acesta este folosit atât pentru a reduce cearcănele, cât și pentru creșterea genelor.

Ce trebuie să faci pentru ca genele tale să crească? Aplică o dischetă de bumbac, înmuiată în ceai verde, pe ochi și ține-o aproximativ 20 de minute. Apoi, clătește cu apă rece. Poți utiliza un amestec de ceai verde (o lingură) și ulei de măsline (o lingură) pentru masarea genelor. Aceste ingrediente ajută și mai mult creșterea firului de păr.

6.       Uleiul

Fie că alegi să folosești ulei de măsline, ulei de ricin sau ulei de migdale, toate trei sunt benefice pentru sănătatea genelor. Poți aplica unul dintre ele în fiecare seară, după ce te-ai demachiat. Folosește periuța curată a unui rimel mai vechi, ori poți utiliza un bețișor de urechi. Dimineața, nu uita să clătești genele cu apă din abundență.

Un machiaj reușit al ochilor nu se bazează numai pe combinația fardurilor pe care le utilizezi pe pleoape. Genele sunt elemente importante, care îți pot schimba look-ul. 

Fie că preferi varianta rapidă – genele aplicate fir cu fir, ori ai răbdarea necesară pentru a utiliza diferite trucuri pentru creșterea genelor, nu uita că îngrijirea corectă a lor este un factor important. Așadar, evită să folosești în exces cleștișorul de gene și demachiază-te în fiecare seară, înainte de culcare.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni