• PRO TV
  • Miliardarul George Soros, atac la adresa lui Mark Zuckerberg: „Trebuie înlăturat de la conducerea Facebook”

Miliardarul George Soros, atac la adresa lui Mark Zuckerberg: „Trebuie înlăturat de la conducerea Facebook”

Miliardarul George Soros, atac la adresa lui Mark Zuckerberg: „Trebuie înlăturat de la conducerea Facebook”

George Soros i-a atacat direct pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și pe Sheryl Sandberg, al doilea om cu putere de decizie în companie.

Magnatul George Soros a transmis un mesaj de război la adresa șefului Facebook, despre care spune că ar trebui înlăturat imediat de la conducerea companiei sale. Miliardarul susține că Facebook este implicat activ în politică, grație relației de pretenie sau de afaceri pe care Zuckerberg o are cu Donald Trump.

„Domnul Zuckerberg pare a fi angajat într-un soi de acord de asistență reciprocă cu Donald Trump, care îl va ajuta pe acesta să fie reales”, a declarat Soros în Financial Times.

Acesta susține că Facebook ar trebui să refuze publicitatea politică și să înlăture de pe platformă orice fel de reclamă de acest fel. Aplicația a primit deja nenumărate critici pentru faptul că nu verifică veridicitatea anunțurilor cu conotație politică, postări care pot duce la dezinformări din partea politicienilor.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. FOTO: Getty Images

În replică, reprezentanții rețelei sociale susțin că sunt fideli acestei politici pentru a nu îngrădi libertatea de exprimare. Mai mult, spun administratorii Facebook, veniturile din publicitatea cu tentă politică sunt extrem de mici în comparație cu reclama comercială.

Un purtător de cuvânt al Facebook a transmis prin intermediul Business Insider că respectă punctul de vedere al lui George Soros, dar că acesta se înșală. 

„Ideea că am fi aliniați cu orice figură sau partid politic contravine valorilor noastre și realității”, susține reprezentantul Facebook.

Cine e George Soros

George Soros, al cărui nume a fost rostit în cazul multor crize politice și sociale din România, este un investitor și filantrop american de origine maghiară. În vârstă de 89 de ani, Soros s-a născut la Budapesta și a supraviețuit ocupației naziste. 

A emigrat în Marea Britanie în 1947, unde a studiat economia. După câteva joburi în domeniul bancar, Soros a înființat propriul fond de investiții (Double Eagle), în 1969.

Cu profitul obținut a deschis Soros Fund Management, a doua sa companie.

Poreclit Omul care a spart Banca Angliei, după ce obținut un profit de un miliard de lire mizând pe o depreciere a monedei britanice, are azi o avere de 8 miliarde de dolari

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: INSTA Glamour, ep. 2 - Explorăm conturile social media ale lui Kris Jenner și Corey Gamble

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni