• PRO TV
  • Sora lui Mark Zuckerberg dezvăluie motivul pentru care a părăsit Facebook

Sora lui Mark Zuckerberg dezvăluie motivul pentru care a părăsit Facebook

Sora lui Mark Zuckerberg dezvăluie motivul pentru care a părăsit Facebook

Randi Zuckerberg (36 de ani), sora lui Mark Zuckerberg, a dezvăluit motivul pentru care a fost nevoită să părăsească Facebook. ”Ajunsesem să urăsc asta”.

În 2011, Randi Zuckerberg și-a dat demisia de la compania fratelui său pentru a-și fonda propria firmă de social media. ”Uram să fiu singura femeie din aproape fiecare încăpere și acesta este un lucru care nu s-a schimbat timp de 10 ani”.

Citește și: Dezvaluirea uluitoare facuta de fostul director de la Facebook. Ce se intampla cu copiii care stau pe aceasta retea

Aceasta crede că femeile continuă să fie marginalizate în lumea tehnologiei, dominată de bărbați. 

”Îmi plăcea ceea ce făceam la Facebook. Dar uram să fiu singura femeie din încăpere”, a declarat ea pentru CNN Business. ”Și mă gândeam tot timpul, Doamne, vreau să fiu parte din soluție, nu să continui să fiu parte din problemă. Așa că poate trebuie să ies din Silicon Valley și să înțeleg unde pierdem noi femeile și fetele, în acest domeniu”.

Randi își amintește că fratele ei a rugat-o să vină să lucreze la Facebook în 2004, când firma era doar un startup cu 50 de angajați. ”Unul dintre lucrurile pe care le-am realizat a fost că îmi doream cu disperare să văd o lume în care femeile să fie reprezentate mai bine”, spune ea.

”Și nu pot să înțeleg de ce, 15 ani mai târziu, atât de puține lucruri s-au schimbat”.

Aceasta are și un sfat pentru femeile care vor să aibă o carieră în acest domeniu. ”Chiar și în zilele noastre, cel mai bun sfat pe care îl pot oferi tinerelor este să aibă un nume de bărbat, așa, ca mine, Randy, pentru că nu pot să spun câte întâlniri de afaceri am obținut în primele zile ale Facebook-ului doar pentru oamenii credeau că vor sta de vorbă cu un tip”, a adăugat ea. 

În același interviu pentru CNN Business, Randi Zuckerberg spune că tatăl lor, inițial, le-a oferit ei și lui Mark opțiunea de a lucra la o franciză McDonald's în loc de la merge la facultate.

Cei doi au refuzat oferta și se parte că au făcut alegerea corectă.

Mark Zuckerberg a urmat cursurile Universității Harvard, însă după ce a creat celebra rețea socială, a renunțat. La ora actuală, Facebook valorează 488 miliarde dolari. 

Foto: Getty

Vezi și: Ce se va întâmpla mai departe în FERMA



 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni