• PRO TV
  • Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Coronavirusul a creat panică în întreaga lume, în condițiile în care se răspândește extrem de ușor, iar numărul morților a ajuns la peste 2800. În toată aceasta isterie, specialiștii avertizează că cele mai multe persoane trec ușor peste infecția cu coronavirus, cei mai afectați fiind bătrânii și persoanele care au probleme grave de sănătate. Cum se tratează coronavirus? În condițiile în care nu există încă un vaccin pentru coronavirus, pacienții diagnosticați cu COVID0- 19 se tratează simptomatic. 

Ca şi în cazul altor boli respiratorii, infecţia cu coronavirus poate provoca simptome uşoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri în gât, tuse şi febră sau se poate manifesta mai sever şi poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.

Cum se tratează coronavirus

Din păcate, nu există niciun tratament specific pentru coronavirus. În acest moment, cercetători din lumea întreagă lucrează la un vaccin care să limiteze răspândirea virusului. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că persoanele infectate cu coronavirus nu ar trebui să se trateze singure și mai ales să nu ia antibiotice, fară recomandarea medicilor. 

Site-urile de specialitate scriu că medicii pot prescrie antibiotice pacienților cu coronavirus care suferă complicații, din cauza unei infecții bacteriene, de exemplu.

Aceleași surse precizează că nu se recomandă medicamente antivirale pentru tratarea noului coronavirus. Tratamentul este unul menit să amelioreze simptomele. Astfel, la întrebarea cum se tratează coronavirus, răspunsul este “în funcție de simptome”. Astfel, tratamentul pentru infecția cu coronavirus poate include:

- Analgezice (pentru calmarea eventualelor dureri)

- Antitermice (pentru febră)

- Multe lichide

- Odihnă

În cazurile severe, se apelează la aparatură specială pentru a ajuta buna funcționare a organelor vitale. În general, plămânii sunt primii afectați, în cazurile grave ajungandu-se la pneumonie.

 

Cum poți preveni infectarea cu coronavirus

Ministerul Sănătății a făcut publică o listă cu măsurile personale pe care le putrem lua pentru a preveni infectarea cu coronavirus:

Cum se poate preveni infecția cu coronavirus?

1. Spălați-vă mâinile de multe ori;

2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

3. Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile;

4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

5. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;

6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

7. Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

8. Produsele ”MADE în CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțîn 14 zile;

"Înainte de a pune o mască, spălaţi-vă pe mâini cu săpun şi apă sau folosiţi gel antibacterian pe bază de alcool. Acoperiţi-vă gura şi nasul cu mască şi asiguraţi-vă că nu există decalaje între faţă şi mască. Evitaţi să atingeţi masca pe timpul folosirii. Dacă faceţi acest lucru, spălaţi-vă mâinile înainte cu apă şi săpun sau gel antibacterian pe bază de alcool. (...) Spălaţi-vă des pe mâini, evitaţi contactul cu oamenii care suferă de infecţii respiratorii acute, nu vă atingeţi ochii, nasul, gura dacă nu aveţi mâinile igienizate, acoperiţi-vă nasul şi gura când strănutaţi sau tuşiţi, nu luaţi medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripţia medicului, curăţaţi suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool, folosiţi masca de protecţie numai dacă suspectaţi că sunteţi răcit sau sunteţi în apropierea oamenilor bolnavi, pachetele şi produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase, animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus şi apelaţi 112 dacă aveţi febră sau tuse şi aţi călătorit în ţări cu cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus. Specificaţi acest lucru dispecerului", potrivit unei informări transmise de Guvern.

Ce este coronavirus?

Coronavirus aparține unui grup de agenți patogeni care pot provoca o serie de simptome, precum tuse, dureri de gât, febră, secreții nazale. Dacă în unele cazuri, aceste simptome sunt moderate, în alte cazuri, pot duce la pneumonie. Virusul se transmite, de regulă, prin contact direct cu o persoană infectată. 

Coronavirusul și-a primit numele de la aspectul de coroană de pe suprafața să (corona înseamnă în limba latină coroană). Alături de noul virus, abia descoperit, există 7 coronavirusuri care pot infecta oamenii. Cele mai cunoscute sunt SARS și MERS.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni