• PRO TV
  • (P) 4 motive pentru care Antalya merită să fie în bucket list-ul tău

(P) 4 motive pentru care Antalya merită să fie în bucket list-ul tău

(P) 4 motive pentru care Antalya merită să fie în bucket list-ul tău

Cu siguranță, nu există top al hobby-urilor românilor în care călătoritul să nu fie printre primele locuri, iar acest lucru este dovedit atât de numărul mare de turiști români din foarte multe orașe și atracții turistice din întreaga lume, cât și de succesul de care se bucură agențiile de turism din țara noastră. 

Dacă vrei să apelezi și tu la o agenție și să îți planifici un sejur de vis, poți alege prin early booking de la Dertour o excursie în Turcia. Iar în Turcia, pe lângă frumoasele orașe pe care le poți vizita pentru a intra în contact cu civilizația și cultura răsăriteană, ai oportunitatea de a merge și în unele dintre cele mai frumoase stațiuni litorale din lume. Antalya este una dintre acestea.

Cum sezonul călduros este destul de îndepărtat și mai avem de așteptat până când perioada concediilor de vară va sosi, ai oportunitatea de a apela acum la oferte de tip early booking și de a-ți organiza un sejur de vis la un preț excelent. Iată câteva motive pentru care Antalya merită să fie pe lista ta de priorități atunci când vine vorba de organizarea următoarelor vacanțe. 

Prețuri excelente

Comparabilă cu regiuni foarte populare în rândul turiștilor din toată lumea, precum Tenerife, Maldive sau Thailanda, Antalya are avantajul de a fi foarte aproape de România și de a pune la dispoziția celor care aleg să o viziteze prețuri foarte avantajoase. Dacă alegi să mergi în Antalya, trebuie să știi că nu este deloc costisitor să beneficiezi de un sejur în regim all inclusive, iar cu ajutorul ofertelor agențiilor de turism, mai ales cele de tip early booking, vei putea să te bucuri de oportunități dintre cele mai convenabile. 

Terapie cu delfini

Delfinii sunt niște animale foarte simpatice și drăgălașe, iar imaginile cu ei făcând diferite giumbușlucuri ajung deseori virale pe internet. În Antalya, ai posibilitatea de a înota cu delfinii,  iar această activitate nu mai este de mult doar una de agrement. Înotatul cu delfinii poate fi utilizat și în scop terapeutic. Există chiar maladii care pot fi stopate prin intermediul acestei forme de terapie. Autismul copiilor poate fi, de pildă, ameliorat grație terapiei înotului cu delfinii, iar mulți români au apelat la această metodă mergând chiar în Antalya. 

Posibilitatea de a te caza în resorturi de tip adults only

De foarte multe ori, turiștii care apelează la pachete de tip all-inclusive aleg să meargă în concediu alături de copii lor. Acest aspect poate fi destul de deranjant atunci când nu ai și tu copii și vrei doar să mergi și să te relaxezi din plin. Este destul de complicat să te bucuri de soare, piscină și delicioasele preparate puse la dispoziție de hoteluri atunci când în jurul tău aleargă și fac zgomot mulți copii. Numai că turcii au înțeles acest inconvenient și au început să construiască resorturi all-inclusive destinate exclusiv adulților. Astfel, dacă nu ai copii și vrei să te bucuri de avantajele unei vacanțe în Antalya, poți să faci o rezervare la un astfel de complex și vei evita agitația și gălăgia produse de copii. 

Obiective demne de vizitat

Dacă te cazezi la un resort all-inclusive, vei avea posibilitatea să te bucuri de foarte multe metode de relaxare și divertisment, însă nici obiectivele turistice din Antalya nu sunt de neglijat. Exista multiple vestigii romane și bizantine în Kaleici, orașul vechi. Poți vizita și moscheea Yivli Minare, un adevărat simbol pentru musulmani, iar Poarta Împăratului Hadrian este și ea de neratat. De asemenea, poți vizita cetatea Termessos, veche din secolul IV.

Este singura cetate care nu a fost doborâtă de Alexandru cel Mare și păstrează încă un teatru, un mausoleu, terme și un odeon încă din epoca romană. Satul pescăresc Side este și el demn de a fi vizitat, pentru că prezintă plaje extrem de frumoase, lungi și nisipoase, iar Termele, Agora, Templul lui Apollo și Spitalul Bizantin sunt câteva dintre obiectivele din apropiere pe care le poți vizita. 

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care Antalya este o destinație turistică de neratat. Poți îmbina utilul cu plăcutul, dezvoltându-ți cultura prin intrarea în contact cu o civilizație atât de complexă, dar și relaxându-te în superbele resorturi turcești. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni