• PRO TV
  • (P) De ce este greu de scăpat de pungile de plastic?

(P) De ce este greu de scăpat de pungile de plastic?

(P) De ce este greu de scăpat de pungile de plastic?

Pungile de plastic sunt o problemă a societăţii în care trăim. Oricând mergem la cumpărături folosim o nouă pungă de plastic sau chiar mai multe.

Având în vedere cantităţile uriaşe de plastic folosit zilnic în întreaga lume, putem să vedem şi efectele asupra mediului în care trăim. Aşadar, putem să observăm oceanele şi marile care sunt invadate de pungi de plastic şi de alte obiecte din acest material. Peştii vor avea de suferit precum şi toate celelalte sisteme vii de pe pământ. Aerul este poluat datorită modului în care este construit un obiect de plastic şi din cauza modului în care se încearcă reciclarea acestuia.

În momentul actual este greu de depăşit situaţia actuală şi iată care sunt informaţiile care ne ajută să înţelegem mai bine fenomenul existent:

Cel mai important factor împotriva schimbării este ataşamentul de un comportament învăţat

Cea mai dificilă situaţie din acest moment este obiceiul format. Un comportament învăţat al unui om poate să determine rezistenţa la schimbare. Atunci când cineva practică acelaşi pattern timp de ani de zile, poate să devină atât de obişnuit cu acel stil de viaţă format, încât să nu dorească să modifice nimic. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când nu vede un beneficiu imediat.

A fi conştient de ceea ce se întâmplă înseamnă să observe în jur efectele a ceea ce vrea să facă. Pentru a fi adevărat, este important să fie ajutat să ştie ce se întâmplă în mediul în care trăieşte. Obişnuinţa de a merge la magazin şi a folosi o pungă de plastic de fiecare dată este o formă de a afecta întreaga planetă. O singură persoană care schimba comportamentul poate să aibă în timp un impact prin reducerea cantităţii de plastic şi prin ajutarea celor din jurul său să observe situaţia reală.

Problemele legate de modul în care sunt construite, în special cele legate de rezistenţă pungilor compostabile din amidon

 O altă problemă reală apărută în momentul în care cineva vrea să schimbe obiceiul şi trece la pungile biodegradabile, construite din amidon sau alte materiale, este că au o rezistenţă redusă faţă de cele din plastic. Însă tehnologia a avansat din momentul în care au fost prima dată construite şi sunt din ce în ce mai durabile. Plasticul şi materialul din care sunt aceste pungi construite sunt două lucruri diferite.

Vor avea cu siguranţă o rezistenţă diferită şi o structură care nu seamănă. Avantajul este însă major. Oceanele şi pământul, aerul respirat, vor deveni în timp mult mai curate. Merita ca fiecare om în parte să îşi aducă un aport în acest proces important de salvare şi protejare a naturii. Nu numai pentru noi, ci şi pentru generaţiile următoare, care vor avea şansa unui trai bun. Cine are copii ştie că îşi doreşte să le ofere o viaţă frumoasă. Aşadar, este important fiecare pas făcut pentru a curăţa planeta de plastic şi de alte materiale nocive construite de om pentru consum exagerat.

Modul în care sunt fabricate şi ştiinţa în sine

Modul în care sunt construite pungile compostabile înseamnă şi o păstrare a acestora într-un mediu corespunzător. Astfel încât este important ca ele să fie ţinute într-un loc fără umezeală şi fără căldură directă de la soare. Altfel vor începe să se degradeze. Este de ştiut pentru oricine doreşte să cumpere astfel de pungi şi vrea să le comercializeze. Ele trebuie cumpărate în cantitatea potrivită şi au nevoie de un mediu propice de stocare.

Un asemenea aspect poate să fie un punct decisiv într-o situaţie în care comerciantul nu are spaţiul potrivit de depozitare. Acesta este cu siguranţă un aspect pentru care este greu de scăpat de pungile de plastic. Acestea pot să fie ţinute mult timp fără să existe nici un grad de degradare. Aşa că sunt preferate de către mulţi oameni care au nevoie să stocheze aceste pungi pentru mult timp în condiţii nefavorabile. Însă orice om care deţine o afacere poate să aibă un impact pozitiv asupra mediului şi poate să cumpere pungi compostabile pentru a face o diferenţă în mediul în care trăieşte.

În căutarea unor polimeri mai buni

Permanent se caută soluţiile de îmbunătăţire cele mai bune. Pentru că încă sunt mici aspecte care pot să fie crescute, este bine de ştiut că progresul este prezent. Oamenii de ştiinţă au încredere în faptul că pungile compostabile vor fi preferatele tuturor chiar şi atunci când oamenii vor avea aceeaşi problemă a obişnuinţei. Cu siguranţă că vor găsi variante mai bune de construcţie, de degradare şi integrare în sol. La un moment dat vor fi pe piaţa pungi compostabile oricând şi vor reduce considerabil deşeurile existente în acest moment în întreaga lume. Deşi este un proces cu anumite probleme, va deveni în timp o variantă normală de existenţă.

În concluzie, folosirea de pungi biodegradabile şi compostabile este varianta corectă, care ne poate ajuta să avem o viaţă mai bună şi mai curată, atât pentru acum, cât şi pentru viitor. Noi şi copiii noştri vom putea să trăim frumos şi bine. Pentru a cumpăra pungi biodegradabile şi compostabile puteţi să intraţi pe site-ul Neo Pack, accesând link-ul următor: https://neopack.ro/cât/pungi-biodegradabile/.

Atenţia asupra mediului şi sănătăţii omului este un subiect care nu trebuie să fie neglijat, iar folosirea pungilor compostabile este un pas spre a obţine ceea ce dorim. Acestea se degradează corect şi nu afectează mediul, reducând impactul negativ al deşeurilor în viaţa noastră. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni