• PRO TV
  • Iranul, bănuit că ascunde numărul real al deceselor cauzate de coronavirus. Decizie radicală pentru stoparea virusului

Iranul, bănuit că ascunde numărul real al deceselor cauzate de coronavirus. Decizie radicală pentru stoparea virusului

Iranul, bănuit că ascunde numărul real al deceselor cauzate de coronavirus. Decizie radicală pentru stoparea virusului

În Iran situația legată de coronavirus devine tot mai îngrijorătoare: numărul deceselor a ajuns la 92 și al celor infectați la peste 2900, însă Daily Mail scrie că numărul real al morților ar fi mult mai mare. Cotidianul britanic a postat câteva imagini în care se presupune că ar fi zeci de saci cu cadavre umane. 

Aparent, imaginile ar fi fost filmate de personalul medical dintr-un spital din orașul Qom, zona în care a fost pentru prima oară descoperit Covid-19 în această țară. Poți vedea imaginile AICI.

Iran - măsuri fară precedent pentru stoparea răspândirii coronavirusului: eliberarea a 54.000 de pușcăriași

În condițiile în care Iranul are cel mai mare număr al deceselor după China, autoritățile din această țară au luat câteva măsuri menite să oprească răspândirea virusului. Una dintre ele este eliberarea a 54.000 de pușcăriași, care au ieșit negativ la testarea pentru coronavirus. Oficialii iranieni au spus că aceștia nu fac parte din categoria celor “periculoși”, care au fost condamnați pentru mai mult de 5 ani.

Citeste si: Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

De asemenea, slujbele religioase din ziua de vineri, extrem de importante pentru iranieni, au fost anulate, după ce în presa internațională au apărut imagini cu credincioși care lingeau locurile sfinte.

In plus, au fost închise și școlile, iar principalele evenimente sportive și culturale suspendate. Orele de muncă au fost și ele reduse.

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat miercuri că epidemia de coronavirus nou a afectat aproape toate provinciile ţării. ''Această boală se răspândeşte'', a spus şeful statului într-o şedinţă de guvern. ''A ajuns aproape în toate provinciile noastre şi într-un fel este o boală la nivel mondial'', a adăugat Rouhani.

În total 23 de parlamentari iranieni sunt infectaţi cu noul coronavirus COVID-19, a anunţat marţi în faţa presei Abdolreza Mesri, un vicepreşedinte al legislativului de la Teheran, transmite agenţia Xinhua.

Parlamentarii iranieni comunică îndeaproape cu publicul, a explicat el acest şir de îmbolnăviri.

Aşadar, aproape 8% din cei 290 de membri ai parlamentului de la Teheran sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni