• PRO TV
  • Mărturia primului britanic diagnosticat cu coronavirus: “Cea mai îngrozitoare boală pe care am avut-o vreodată”

Mărturia primului britanic diagnosticat cu coronavirus: “Cea mai îngrozitoare boală pe care am avut-o vreodată”

Mărturia primului britanic diagnosticat cu coronavirus: “Cea mai îngrozitoare boală pe care am avut-o vreodată”

Deși medicii specialiști avertizează că infecția cu coronavirus are, cel mai adesea, simptome medii sau ușoare, primul britanic care a contractat covid-19 povestește despre o experiență “îngrozitoare”.  “Transpir, ard, sunt ametit și tremur. Nu înțeleg nimic din ce e la televizor. Este un coșmar. După amiaza simt că mă sufoc, nu am fost atât de bolnav în viața mea”, spunea tânărul în jurnalul său.

Connor Reed, în vârstă de 25 de ani, este un galez ajuns în China, pentru a preda limba engleză într-o scoală din Wuhan. Acesta a descris pas cu pas cum a fost pentru el infecția cu coronavirus: boala a avut o evoluție neașteptată, iar când se gândea că a trecut și se simte mai bine, toate simptomele s-au înrăutățit. A ajuns la pneumonie și cam după 2 săptămâni s-a pus pe picioare.

Vezi si: Cum se tratează coronavirus. Medicamentele și remediile care ameliorează simptomele

Cum este să ai coronavirus? Iată cum a fost experiența pentru galezul în vârstă de 25 de ani: 

Ziua 1, luni, 25 noiembrie 2019: Am o răceală. Tușesc și ochii îmi sunt un pic umezi. Dar nu e așa rea încât să nu merg la muncă.

Ziua 2: Mă doare în gât. Folosesc remediul de la mama – miere diluată în apă caldă  - și pare că își face efectul.

Ziua 7: (După ce anunțate în zilele anterioare că se simte mai bine) Am vorbit prea devreme. Mă simt îngrozitor. Mă doare tot corpul, capul îmi zvâcnește, gâtul e roșu. Infecția mi-a coborât către piept și am o tuse seacă.

Ziua 8: Nu sunt în stare să merg la muncă azi. Mi-am avertizat colegii că voi sta acasă probabil o săptămână. Până și oasele mă dor. E dureros și să mă dau jos din pat. Încerc să nu tușesc prea mult, pentru că e dureros.

Ziua 10: Încă am febră.

Ziua 11: Deodată, mă simt mai bine, cel puțin fizic. Cred că am scapăt de gripă.

Ziua 12. Când credeam că a trecut gripa, s-a întors mai grea ca niciodată. Respirația îmi este sacadată. Și un drum până la baie mă epuizează. Transpir, ard, sunt amețit și tremor. Nu înțeleg nimic din ce e la televizor. Este un coșmar.

După amiaza simt că mă sufoc, nu am fost atât de bolnav în viața mea. De abia pot să trag o gură de aer, plămânii mei scot un zgomot ciudat. Nu e normal. Trebuie să merg la doctor. 

(Tânărul povestește cum a chemat un taxi, pentru ca ambulanța l-ar fi costat o avere. După consultație, I s-a pus diagnostic de pneumonie și a fost trimis acasă cu rețetă de antibiotic. Tânărul refuză însă să ia antibioticele și continuă cu remedii naturiste. In ziua 18 plămânii deja nu mai scot acel zgomot ciudat).

Ziua 19: Sunt suficient de însănătoșit încât pot să fac un drum până la farmacie. Nasul mi s-a desfundat și simt miros de mâncare de la vecini. Prima oară în două săptămâni am pofta de mâncare.

Ziua 22: Speram să mă duc la job azi, dar n-am noroc. Pneumonia mi-a trecut, dar acum mă doare tot corpul. Sinusurile mele sunt în agonie, timpanul îmi bubuie.

Ziua 24: Aleluia! Cred că sunt mai bine. Cine ar fi crezut că gripa poate fi atât de oribila?

Ziua 52: Primesc o scrisoare de la spitalul din Wuhan prin care sunt informat că am fost infectat cu coronavirus.

Sursa: Daily Mail.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni