• PRO TV
  • (P) TOP 5 aspecte de care e bine să ții cont când alegi pătuțul pentru copil

(P) TOP 5 aspecte de care e bine să ții cont când alegi pătuțul pentru copil

(P) TOP 5 aspecte de care e bine să ții cont când alegi pătuțul pentru copil

Venirea pe lume a unui copil este motiv de bucurie pentru întreaga familie. Părinții sunt în al nouălea cer, bunicii, unchii și nașii sunt, la rândul lor, fericiți, iar prietenii și colegii se grăbesc să transmită gândurile lor bune.

Pentru că, după nașterea bebelușului, urmează nu doar cea mai frumoasă perioadă din viața de părinte, ci și cea mai agitată, te sfătuim să-i amenajezi din timp camera. La acest capitol nu intră doar zugrăvirea încăperii și cumpărarea sau confecționarea decorațiunilor potrivite, ci și alegerea patului.

Copilul tău are nevoie de un somn de calitate! Deci, are nevoie de un pat doar pentru el

Pediatrii și psihologii sunt de părere că, pentru o dezvoltare armonioasă, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, copilul are nevoie de un pat numai și numai al lui, pentru a se odihni așa cum se cuvine.

Dacă îl culci alături de tine, mai ales noaptea, când somnul este adânc și poate fi însoțit de mișcări involuntare, îl pui în pericol, deoarece îl poți lovi, bineînțeles, fără să vrei.

În plus, riști să nu te odihnești, pentru că vei încerca să dormi iepurește și este posibil ca și cel mic să devină agitat. Dacă îl lași singur în pătuțul lui, nu înseamnă că îl neglijezi ci, dimpotrivă, îl ajuți să dezvolte o oarecare autonomie.

Când vine vorba de alegerea patului, nu trebuie să te gândești la acesta ca la o simplă piesă de mobilier. Este indicat să-l privești ca pe un spațiu în care copilul tău trebuie să se simtă confortabil și în siguranță.

Dacă ești pe cale să devii părinte sau deja ai fost binecuvântat cu acest statut unic, iată 5 aspecte de care e bine să ții cont când alegi pătuțul pentru cel mic:

1.     Vârsta este un criteriu de luat în calcul. De exemplu, gama de pătuțuri pentru copii de la ilbambino.ro este potrivită atât pentru nou-născuți, cât și pentru cei mai mari (șapte +). Așadar, în funcție de vârsta și nevoile acesteia, vei putea alege dimensiunea ideală.

2.     Lemn, metal sau textil? Cât de mult contează materialul din care este confecționat? Contează foarte mult, de aceea te sfătuim să ai grijă să fie unul de bună calitate, cu finisaje perfecte, ca să excluzi posibilitatea ca cel mic să se rănească.

 Lemnul masiv oferă o eleganță aparte. Uneori, acesta este combinat cu palul melaminat, iar rezultatul este fin și eficient, pe gustul multor părinți, care vor să aleagă ce e mai bun pentru copilul lor.

 Deși cadrul metalic îți dă senzația de siguranță, acesta este un element care transmite răceală și indiferență, spre deosebire de lemnul asociat cu căldura și optimismul.

 Cât despre pătuțurile confecționate din material textil, ai grijă la gradul de rezistență pe care îl oferă. Acestea sunt potrivite, mai degrabă, pentru bebeluși.

 3.     Culoarea trebuie să se asorteze cu nuanțele în care este zugrăvită camera. De asemenea, totul va arăta foarte bine atunci când piesele de mobilier respectă aceeași linie. Așadar, fie alegi un pat care să se potrivească cu dulapul, rafturile, noptiera și masa de înfășat, fie le achiziționezi pe toate în același timp.

4.     Îți place stilul nonconformist? Alege unul pliabil. Acesta e potrivit pentru copiii cu vârste de până în doi anișori. Este ușor de mutat în altă cameră sau locuință, dacă e cazul.

5.     Modelele versatile sunt în trend. Sunt la mare căutare cele cu design modern, care sunt ușor de montat. În acest segment, intră paturile cu laterale culisante și cele care îți dau posibilitatea să fixezi salteaua pe diferite niveluri, în funcție de înălțimea copilului.

Nu uita că, atât tu, cât și prichindelul tău, aveți dreptul la un somn relaxant și odihnitor. Există foarte multe controverse pe acest subiect, dacă este sau nu bine ca cel mic să doarmă singur sau cu părinții. Ca să înțelegi exact cum stau lucrurile și care sunt avantajele și dezavantajele acestei practici, poți citi aici ce este recomandat sau nu în acest sens. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni