• PRO TV
  • Pandemia de coronavirus. Guvernul a lansat un site cu informații oficiale despre COVID-19

Pandemia de coronavirus. Guvernul a lansat un site cu informații oficiale despre COVID-19

Pandemia de coronavirus. Guvernul a lansat un site cu informații oficiale despre COVID-19

Guvernul României vrea să pună capăt propagării informațiilor alarmiste și neadvărate despre criza coronavirus în România prin lansarea unui site „curat”.

Platforma online este destinată tuturor românilor care doresc să se informeze din surse medicale în legătură cu evoluția și răspândirea COVID-19 în România.

Tot aici, românii găsesc ultimele hotărâri și modificări ale legislației care au fost realizate pentru grăbirea procesului de eradicare a virusului. 

Cei interesați nu găsesc, însă, sfaturi despre prevenirea îmbolnăvirii și pașii pe care trebuie să-i facă atunci când au simptome de răceală sau gripă.

Stirioficiale.ro este un proiect realizat pro bono de voluntarii Code for Romania, o organizație neguvernamentală neafiliată politic. 

„Operaționalizarea Autorității pentru Digitalizarea României și digitalizarea Secretariatului General al Guvernului sunt priorități ale mandatului meu deoarece ne dorim ca prin informatizarea administrației publice să reconstruim încrederea în instituțiile statului. În această perioadă, în care populația este greu încercată, este esențial ca oamenii să fie foarte bine informați, din surse oficiale și verificate. În acest sens, a fost lansată platforma online COVID-19 Știri Oficiale, al cărei obiectiv principal este combaterea dezinformării și a fake news-urilor”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Platforma online COVID-19 Știri Oficiale centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: DIN CULISE, ep. 3 - Sonic the Hedgehog, Tomb Raider, Little Women, The Photograph

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni