• PRO TV
  • Noi descoperiri despre coronavirus. Ce probleme produce la nivelul sistemului nervos

Noi descoperiri despre coronavirus. Ce probleme produce la nivelul sistemului nervos

Noi descoperiri despre coronavirus. Ce probleme produce la nivelul sistemului nervos

Odată cu avansarea cercetărilor legate de problemele pe care le cauzează coronavirusul, noi informații au apărut în acest sens.

Într-un articol publicat de The New York Times, se arată că medicii din SUA au observat simptome neurologice la o anumită categorie de pacienți afectați de coronavirus, de la stări de confuzie până la atacuri cerebrale.

Un bărbat de 74 de ani din Florida și-a pierdut temporar abilitatea de a vorbi, iar pe radiografiile unei femei din Detroit s-a observat că o parte dintre celulele nervoase au murit ca urmare a unor complicații provocate de infecția cu coronavirus. Medicii au stabilit diagnosticul de encefalită acută necrozantă.

Probleme similare au fost semnalate și la pacienți infectați din Italia și China.  

”Modalitatea și viteza cu care boala progresează în aceste zile arată faptul că virusul poate afecta și creierul în mod direct”, a declarat Dr. Elissa Fory, neurolog la Henry Ford Health System.

Medicii continuă să cerceteze acest fenomen pentru a stabili cu precizie felul și maniera în care coronavirusul afectează sistemul nervos.

”Nu există ventilator pentru creier. Dacă plămânii pacientului cedează, îl putem pune pe ventilator și sperăm că se recuperează. Nu ne permitem acest lux cu afecțiuni ale creierului”, a declarat medicul Sherry Chou, neurolog la Facultatea de Medicină a Universității din Pittsburgh.

#StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Inna

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni