• PRO TV
  • Locuitorii din Wuhan s-au întors la serviciu după 11 săptămâni de carantină. Imagini memorabile

Locuitorii din Wuhan s-au întors la serviciu după 11 săptămâni de carantină. Imagini memorabile

Locuitorii din Wuhan s-au întors la serviciu după 11 săptămâni de carantină. Imagini memorabile

Sute de mii de localnici din Wuhan, epicentrul epidemiei de Covid-19 din China, au luat cu asalt gările, autogările și aeroporturile pentru a se deplasa spre locurile lor de muncă din alte localități.

În noaptea de marți spre miercuri, autoritățile chinzeze au ridicat restricțiile de circulație pentru locuitorii din Wuhan. Sute de mii de oameni s-a trezit cu noaptea-n cap, miercuri, pentru a prinde un loc în trenurile ori autobuzele care fac transporturi de călători în afara localității. 

Cei care lucrează în afara orașului au fost nevoiți să-și suspende activitatea la 23 ianuarie, când autoritățile au declarat carantină în provincia Hubei.

Restricțiile de circulație în Wuhan au fost ridicate la două săptămâni de la relaxarea aprobată în restul provinciei Hubei. Circa 60 de milioane de oameni pot acum să se deplaseze în interiorul regiunii din partea de est a țării, dar și în afara ei.

De menționat că localnicii din Wuhan pot ieși din oraș doar dacă au un certificat de sănătate care atestă că sunt sănătoși. O adeverință în format tipărit sau un cod QR le sunt solicitate înainte de a pleca de acasă sau înainte de a folosi transportul în comun, scrie scmp.com.

Locuitorii din Wuhan au în continuare obligația de a păstra distanța de 1,5 metri față de alți oameni și de a purta mască.Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Publicația citează un localnic din Wuhan, vicepreședinte al unei companii de mobilă din Shanghai, caree  nerăbdător să se întoarcă la serviciu.

Ca manager, normal aș avea nevoie de mai multă odihnă, dar acum simt că am nevoie să muncesc. Sunt captiv în Wuhan de mai mult e două luni”, a spus Tang Zhiyong.

Bărbatul a declarat că a continuat să fie plătit de compania sa, în ciuda faptului că aceasta și-a încetat activitatea pe durata carantinei.

Orașul Wuhan are 11 milioane de locuitori și, în timpul crizei Covid-19, circa 2.500 și-au pierdut viața, conform cifrelor oficiale prezentate de statul chinez.

Nu doar China a decis să relaxeze măsurile adoptate anterior pentru stoparea răspândirii Covid-19. Alte țări, în special din Europa, se gândesc să ia măsuri similare. Vezi detalii AICI!

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Raluka

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni