• PRO TV
  • Care este combinația de medicamente prin care un medic renumit a vindecat peste 90% din pacienții cu COVID-19?

Care este combinația de medicamente prin care un medic renumit a vindecat peste 90% din pacienții cu COVID-19?

Care este combinația de medicamente prin care un medic renumit a vindecat peste 90% din pacienții cu COVID-19?

Publicația franceză Les Echos scrie despre faptul că profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit în exclusivitate rata de vindecare pe care a avut-o la un număr de 1.061 de pacienți tratați după protocolul propus de el. 

 
Mai precis, e vorba de 973 de pacienți vindecați de coronavirus în doar 10 zile. Asta face ca rata de vindecare să se ridice la 91%.
 
Protocolul de tratament propus de profesor se bazează pe o combinație de hitrohiclorochină și azitromicină.
  

La finalul lui martie, Olivier Véran, ministrul Sănătății în Franța a aprobat utilizarea clorochinei în protocoalele medicale din Franța puse în aplicare în cazul pacienților infectați cu coronavirus. 
 
Clorochina este un antimalarian utilizat de zeci de ani deja de către medici în diferite afecțiuni, printre care Lupus, artrită reumatoidă și Sindrom Sjogren.
 
Contactat de ziarul francez Le parisien, profesorul Didier Renauld a afirmat că hidroxiclorochina este, în mod categoric, substanța care va deveni medicament în combaterea coronairusului și “este imoral să nu fie folosită.”
 


 
Specialiștii atenționează însă că utilizarea lui în afara unui protocol și a unei recomandări medicale e extrem de periculoasă pentru pacienți. Mai ales în condițiile în care acest medicament poate avea efecte secundare serioase și a provocat moartea unui american care l-a luat prevenitv, fără aviz medical.

CITEȘTE ȘI: După ce Plaquenil a dispărut din farmacii, mii de pacienți cu probleme autoimune strigă: "Și eu am dreptul să trăiesc"

Hidroxiclorochina este în prezent utilizată și în Romania, dar redirecționarea acesteia către pacienții cu COVID-19 a creat o problemă pentru pacienții cu probleme autoimune care foloseau deja aceste medicamente și care nu mai au acces la ele. E vorba în special de Plaquenil, un medicament care, potrivit pacienților, se găsea până acum fără probleme.

Pacienții declară că pentru ei, Plaquenil este un medicament vital și au făcut deja o petiție prin care își cer dreptul la tratament. Ca să tragă un semnal de alarmă, pacienții au scris în petiție “Și eu am dreptul să trăiesc”. 

#StaiAcasa-PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SERIALUL VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2
FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni