• PRO TV
  • Ce face lumea în izolare ca să-și păstreze buna dispoziție. Umorul n-a murit

Ce face lumea în izolare ca să-și păstreze buna dispoziție. Umorul n-a murit

Ce face lumea în izolare ca să-și păstreze buna dispoziție. Umorul n-a murit

Izolați la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, oameni de pe întreg mapamondul au demonstrat că nu și-au pierdut umorul sau creativitatea.

O nouă provocare iscată în mediul online i-a determinat pe americani să dea frâu liber imaginației. Reprezentanții Muzeului Jean Paul Getty, din Los Angeles, au lansat buzduganul și i-au sfătuit pe oameni să recreeze o operă de artă celebră doar cu ajutorul lucrurilor pe care le au acasă.

Ideea a fost împrumutată de la Muzeul Rijksmuseum din Amsterdam, care a găzduit pe pagina oficială de Facebook câteva transformări. Însă, originea acestei provocări online este contul de Instagram tussenkunstenquarantaine, care a făcut prima postare la 14 martie.

Provocarea s-a răspândit ca fulgerul și a născut adevărate opere de artă reinterpretate.

Cum este și această realizare remarcabilă a tinerei Elanor Barnett, care a recreat cu ce a avut în casă In a Roman Osteria, celebrul tablou al pictorului olandez Carl Bloch.


Katie Moorcroft a postat pe Twitter versiunea ei de The Blue Room, de Suzane Valadon, stârnind comentarii intense în mediul online.


Sasha Garwood a dezvăluit că nu a durut-o gâtul niciodată ca în ziua în care a încercat să recreeze Moartea lui Marat, pictura lui Jacques-Louis David. Tabloul original se găsește expus la Muzeul Rergal de Arte Frumoase din Bruxelles. Iată copia lui!


Julia Panfilova, Stephen Sirovatko și micuța Polina au recreat tabloul Portet de Familie al pictorului Van Dyck. Este una dintre cele mai reușite creații, care impresionează prin acuratețea detaliilor puse cap la cap.


Guilherme Yazbek s-a simțit inspirat și a realizat propria versiune a celebrului tablou Bacchus al pictorului italian Caravaggio. „Cine o poartă mai bine? Bacchus-ul meu, regulile mele”, a scris bărbatul pe Twitter. Iată ce a ieșit!

 

Karmatskaya Elena i-a dat fiului ei rolul principal în reconstitirea unei scene celebre din pictura Cavalerul de la răscruce, al lui Victor Vasnețov. Iată un mod de a face izolarea la domiciliu mai plăcută pentru copii!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teddy Bears by Mybearloga (@mybearloga) on


Samantha Tedd a fost mai inspirată decât oricine și a realizat mai multe opere de artă. Printre ele se numără și tabloul Ofelia al pictorului John Everett Millais.

Vezi AICI toate celelalte creații inedite!

Provocarea, care a primit numele #gettymuseumchallenge, a inspirat deja și alte muzee să se alăture demersului online.

Când facem bine, #nefacembine.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă și învață o rețetă nouă de la Chef Hadad! #NeFacemBine

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni