• PRO TV
  • Țara în care ai voie să ieși din autoizolare în funcție de sex. De ce e considerată o măsură bună

Țara în care ai voie să ieși din autoizolare în funcție de sex. De ce e considerată o măsură bună

Țara în care ai voie să ieși din autoizolare în funcție de sex. De ce e considerată o măsură bună

Din cauza pandemiei de coronavirus, viața de pe întreg globul pământesc s-a schimbat dramatic, iar guvernele adoptă diverse metode pentru a opri răspândirea acestuia și a permite, în același timp, societății să funcționeze cumva. 

Multe dintre națiuni testează diverse strategii pentru a ajuta la relaxarea restricțiilor, fără a cauza un alt val de infecții, în timp ce altele încearcă tehnici radicale pentru a limita înmulțirea cazurilor de infectare cu Covid-19. 

Citește și: Efectele nebănuite ale coronavirusului: doi pacienți bolnavi s-au trezit cu pielea neagră după ce au fost tratați

Printre cele mai neobișnuite măsuri se numără cele luate de Peru. Președintele Martin Vizcarra a anunțat că va adopta regula bazată pe gender, pentru că este simplă și grației ei poți detecta cu ușurință cine ar trebui și cine nu ar trebui să fie pe stradă.

Astfel, luni, miercuri și vineri, au voie doar bărbații afară, în timp ce marți, joi și sâmbătă - au voie doar femeile. Panama a adoptat această măsură de pe 1 aprilie, spunând că regula încurajează oamenii să stea acasă, din moment ce cei dragi nu au voie afară.

Unele orașe din Columbia, inclusiv capitala Bogota, au implementat această metodă: să lase femeile și bărbații să iasă în zile diferite. Alte părți din Columbia au introdus măsuri adiționale. Astfel, orașe precum Cali sau Medellin le permit cetățenilor să iasă din case, la anumite ore, în funcție de numărul de codul numeric personal. 

Foto: Getty

Viața bate vlogul - sez. 2, episodul 4: Alvarez, criza de identitate

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni