• PRO TV
  • Kim Jong Un este ori ”mort ori într-o stare vegetativă după operația la inimă nereușită”

Kim Jong Un este ori ”mort ori într-o stare vegetativă după operația la inimă nereușită”

Kim Jong Un este ori ”mort ori într-o stare vegetativă după operația la inimă nereușită”

Conform ultimelor informații, dictatorul nord-coreen Kim Jong Un se află, la ora actuală, în comă, în urma unei operații pe cord nereușite.

Vestea, care nu este confirmată oficial, a apărut după ce o echipă de experți medicali din China a venit pentru a-l trata, în cea mai mare discreție, pe liderul nord-coreean, care nu a mai fost văzut în public de două săptămâni. 

Citește și: Misterioasa viață a soției lui Kim Jong Un, Ri Sol Ju, care dispare frecvent din lumina reflectoarelor

Speculațiile despre starea de sănătate a lui Kim au început să apară după ce acesta și-a anulat apariția la un important eveniment, care marca ziua de naștere a lui Kim Il-Sung, bunicul său și fondatorul țării. 

Serviciile de informații din Coreea de Sud sugerează că Kim - care este supraponderal și are și alte afecțiuni - a suferit o intervenție pe cord pe 12 aprilie și că este în stare gravă. 

Recent, publicația japoneză Shukan Gendai a susținut că dictatorul se află, la ora actuală, în comă, după operația nereușită. 

Conform sursei menționate, Kim a fost dus de urgență la spital după ce a simțit dureri în piept și s-a prăbușit la pământ în timp ce se afla într-o zonă rurală. 

Acesta a fost operat de urgență pentru a i se introduce un stent, dar aparent ”mâinile chirurgului tremurau prea tare”, iar procedura nu a avut succes, consemnează Metro.co.uk. 

Imagini din satelit publicate de North Korea watchers 38 North arată că trenul privat și blindat al lui Kim se află la un resort din Wonsan. 

Kim a mers că acest tren în timpul vizitei sale în China, din 2018, în prima sa călătorie în afara țării după ce a devenit liderul Coreei de Nord. 

Zvonurile despre starea de sănătatea a lui Kim și despre posibila sa moarte au adus-o în discuție pe sora sa, ca posibil succesor. De asemenea, experții avertizează că vidul de putere poate da naștere unul război civil. 

Kim Jong Un are o serie de probleme de sănătate, alimentate de obezitatea sa, de pasiunea pentru fumat, istoria de afecțiuni cardiovasculare din familia, dar și guta de care suferă de la excesul de cașcaval și vin.

Kim a venit la putere în 2011, după ce tatăl său, Kim Jong-Il, a murit în urma unui infarct. 

Foto: Getty

Viața bate vlogul - sez. 2, episodul 5: Cristina Almasan, copilarie fara parinti
 
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni