• PRO TV
  • Madonna, reacție virulentă pe internet după ce poliția a ucis un om pe stradă

Madonna, reacție virulentă pe internet după ce poliția a ucis un om pe stradă

Madonna, reacție virulentă pe internet după ce poliția a ucis un om pe stradă

Moartea cumplită a unui bărbat de culoare, care a fost sufocat de un polițist din Minneapolis, a stârnit un val de furie în rândul starurilor. Printre cele mai revoltate a fost Madonna.

Madonna și-a vărsat nervii pe 4 polițiști din Minneapolis care sunt considerați responsabili de moartea inutilă a unui afro-american. Ea a postat pe contul de Instagram un filmuleț înfiorător care arată modul de operare total neprofesionist și rasist al ofițerilor de poliție.

Bărbatul s-a stins din viață după ce a fost sufocat de polițistul care l-a pus la pământ.

Asta trebuie să se oprească. Până nu vom învinge rasismul în America – nimeni nu ar trebui să aibă voie să poarte armă. Mai ales polițiștii (...) La naiba cu poliția. Da, am zis-o”, a scris Madonna.

Artista a fost șocată de moartea inutilă a lui George Floyd, un bărbat de 46 de ani asupra căruia poliția a folosit o forță disproporționată și inutilă.

Patru ofițeri au intervenit după ce au primit un apel cu privire la săvârșitea unei infracțiuni (contrabandă). Oamenii legii l-au identificat pe suspect, care părea sub influența alcoolului sau drogurilor, informează CNN.

În acel moment, l-au pus la pământ, iar unul dintre ofițeri s-a poziționat cu genunchiul pe gâtul său pentru a-l imobiliza. A rămas acolo circa 7 minute, în ciuda faptului că bărbatul nu se opunea imobilizării și se plângea că nu are aer.

Vezi imaginile distribuite de Madonna! Atenție! Imagini cu impact emoțional.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna) on


Martorii care se aflau la fața locului au încercat să-l convingă pe polițist să-i elibereze căile respiratorii, însă acesta a fost impasibil. Cei mai mulți au văzut în interveția sa un act pur rasist.

George Floyd a fost preluat de o ambulață și transportat la spital, însă ajuns acolo a fost declarat decedat.

Patru polițiști au fost implicați în poartea tragică a bărbatului și sunt cercetați acum de FBI. Ei au fost concediați deja, pe baza imaginilor distribuite în social media, din cauza faptului că aplicarea genunchiului pe gâtul suspecților nu este o intervenție acceptată în cadrul poliției din Minneapolis.

Sute de înregistrări video cu incidentul tragic, apărute în mediul online, arată că bărbatul decedat nu s-a opus arestării și încătușării.

Fotografii: capturi video/Getty Images

Vezi și VIDEO: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 9: Diana C: de la temeri la 5Gang

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni