• PRO TV
  • Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Bezos, mai bogată cu 12 miliarde de dolari după divorț

Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Bezos, mai bogată cu 12 miliarde de dolari după divorț

Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Bezos, mai bogată cu 12 miliarde de dolari după divorț

MacKenzie Bezos (Tuttle), care a divorțat de fondatorul Amazon în luna aprilie a anului trecut în urma unui scandal de infidelitate, are toate șansele să devină cea mai bogată femeie din lume chiar în 2020.

Cu un profit de 12 miliarde de dolari în ultimul an, MacKenzie Bezos a ajuns la incredibila avere de 50 de miliarde de dolari. Viața ei s-a schimbat complet după aprilie 2019, când i-a cerut lui Jeff Bezos divorțul. După mai bine de 25 de ani de căsnicie, miliardarul a înșelat-o cu o prezentatoare de televiziune (Lauren Sanchez), și ea căsătorită.

Cert este că divorțul i-a priit, trecând de la statutul de soție a celui mai bogat om al planetei la o avere de 38 de miliarde de dolari, în urma partajului. Acum, posesiunile ei însumează 50 de miliarde de dolari, iar la această sumă a contribuit și pandemia de coronavirus.

Contrar tuturor așteptărilor, afacerile magnaților lumii au înflorit în timpul crizei medicale de pe mapamond. Jeff Bezos a înregistrat un plus de 34,6 miliarde de dolari, doar în perioada martie – mai 2020, în timp ce Mark Zuckerberg a acumulat 25 de miliarde de dolari.

Rezultatul financiar al fostei soții a lui Jeff Bezos se datorează în proporție covârșitoare succesului incredibil înregistrat de Amazon în timpul caratinei din SUA. 

MacKenzie Bezos, care după divorț a primit 4% din acțiunile companiei fondate de fostul soț, nu a mișcat un deget pentru a-și spori averea. Valorarea acțiunilor pe care le deține a crescut considerabil în ultimele luni, prin urmare și veniturile ei sunt mai mari.

Cine sunt cele mai bogate femei din lumeMacKenzie Bezos a ajuns pe locul 4 în topul celor mai bogate femei din lume. În fața ei mai sunt trei doamne respectabile, aflate la vârste mai înaintate, care sunt obișnuite cu această ierarhie. Iată cine sunt ele:

Locul 1: Francoise Bettencourt-Meyers (66 de ani), nepoata lui Eugène Schueller, fondatorul companiei L'Oreal. În 2017, a moștenit imperiul financiar al familiei de la mama sa, Liliane Bettencourt, care s-a prăpădit în acel an. Averea ei însumează azi 58 miliarde de dolari, conform celebritynetworth.com.

Locul 2: Julia Flesher Koch (57 de ani) este văduva miliardarului David Koch, care a preluat partea sa din acțiunile companiei Koch Industries (42%) în august 2019, cu ocazia decesului acestuia. Koch Ind. este o corporație internațională care se ocupă cu producerea, rafinarea și distribuția de țiței, produse chimice, energie, fibre, produse derivate din petrol, polimeri, minerale și fertilizatori. Averea ei se ridică la 55 de miliarde de dolari.

Locul 3: Alice Walton (70 de ani), care a început anul 2020 pe locul I în clasamentul Forbes, este singura fiică a fondatorului lanțului Walmart, Sam Walton. Momentan, Alice Walton nu are niciun rol în conducerea Walmart, ci se ocupă mai mult cu alocarea unor sume de bani pentru sprijinirea școlilor de peste Ocean. Averea ei se ridică la 54 de miliarde de dolari.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Secretul din spatele lui Radu Palanită, câştigătorul Românii au talent 2020 - Trending Review cu Daragiu - Episodul 33

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni