• PRO TV
  • Jeff Bezos, aspru criticat după ce a cerut bani de la populație pentru sprijinirea angajaților Amazon

Jeff Bezos, aspru criticat după ce a cerut bani de la populație pentru sprijinirea angajaților Amazon

Jeff Bezos, aspru criticat după ce a cerut bani de la populație pentru sprijinirea angajaților Amazon

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a stârnit un val de nemulțumire în mediul online după ce a constituit un fond de sprijin financiar pentru angajații săi și ai firmelor cu care colaborează.

Cel mai bogat om al lumii a donat 25 de milioane de dolari și a invitat persoane fizice și companii să susțină financiar în special curierii și personalul responabil de livrarea produselor cu care Amazon colaborează. Totodată, Amazon vrea să-i sprijine pe angajații sezonieri ai companiei.

Pentru toți acești oameni, Bezos a gândit un pachet de granturi, care echivalează cu salariul pe două săptămâni, pe care angajații le pot atrage în cazul în care vor fi infectați cu coronavirus sau plasați în carantină. 

În plus, acest fond îi va susține pe angajații și contractorii noștri din toată lumea care au probleme financiare și din alte evenimente, cum sunt dezastrele naturale, declararea stării de urgență sau evenimente personale neprevăzute”, se arată într-un comunicat de presă.

Chiar dacă nu ne așteptăm ca cineva să o facă, puteți face donații voluntare dacă vreți asta”, mai spun reprezentanții Amazon.

Citește și: Jeff Bezos îi provoacă pe magnații lumii: „Dau 10 miliarde de dolari” 


Mesajul nu a fost pe placul americanilor, care au considerat invitația una total indecentă.

Compania ta valorează peste un trilion de dolari și vrei ca lumea să contribuie la un fond caritabil al angajaților?! De parcă Amazon nu-și poate plăti propriii angajați”, a scris un utilizator pe Twitter.

Faptul că Amazon a făcut miliarde și continuă să facă profit în timpul acestei crize, dar deschide o campanie caritabilă numită Fondul de Ajutorare Amazon, prin care clienții Amazon pot dona pentru a-i ajuta pe angajații lor afectați de coronavirus, spune totul de la sine”, a comentat un altul.

Criticile au continuat pe Twitter, deși oamenii nu au înțeles că cei de la Amazon nu-și fac prea mari speranțe că va dona cineva. 

Jeff Bezos continuă să fie cel mai bogat om al planetei, deși a înregistrat pierderi însemnate din cauza pandemiei de coronavirus.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Robert Dobre

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni