Anunțul lui Jeff Bezos, care îi provoacă pe magnații lumii: „Dau 10 miliarde de dolari”

Anunțul lui Jeff Bezos, care îi provoacă pe magnații lumii: bdquo;Dau 10 miliarde de dolari
Jeff Bezos crede că planeta poate fi salvată. FOTO: Getty IMages
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 17 Februarie 2020
Data actualizare: 17 Februarie 2020
Fondatorul companiei Amazon, Jeff Bezos, a anunțat că va aloca 10 miliarde de dolari din averea sa pentru a finanța cercetarea științifică în vederea salvării planetei.

Cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 130 de miliarde de dolari, consideră că schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare la adresa Pământului. Jeff Bezos a anunțat public că a decis să înființeze un fond de salvare a planetei, pe care îl va finanța, pentru început, cu 10 miliarde de dolari.

„Vreau să lucrez alături de alții, atât pentru a amplifica metodele cunoscute, cât și pentru a identifica noi căi de a lupta împotriva impactului devastator al schimbărilor climatice asupra planetei pe care cu toții o împărțim”, a mărturisit Jeff Bezos pe Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on


Magnatul a precizat că inițiativa sa, în care vrea să coopteze și alți bogați ai lumii, are scopul de a finanța oameni de știință, cercetători, activiști și ONG care au soluții pentru reducerea efectelor poluării asupra planetei. 

„Putem salva Pământul. (Inițiativa – n.red.) va mobiliza companii mari, companii mici, state, organizații globale și indivizi. Mă angajez să ofer 10 miliarde de dolari și voi începe emiterea de subvenții în această vară”, a mai spus Jeff Bezos.

Citește și: Cum își răsfață iubita cel mai bogat om la planetei. Jeff Bezos, alt om după divorț

Fondatorul Amazon este printre puținii bogați ai lumii care au semnat deja celebrul Giving Pledge, un document programatic lansat de Bill Gates. Prin această inițiativă, miliardarii lumii promit să doneze cel puțin jumătate din averile lor, în timpul vieții sau după moarte.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Emma Stone: Istoria vieții amoroase a vedetei

FULLSCREEN
Anunțul celui mai bogat om de pe planetă, care îi provoacă pe magnații lumii: „Dau 10 miliarde de dolari”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies