• PRO TV
  • Cirque du Soleil, în pragul falimentului. Câți angajați a concediat compania

Cirque du Soleil, în pragul falimentului. Câți angajați a concediat compania

Cirque du Soleil, în pragul falimentului. Câți angajați a concediat compania

Cea mai apreciată companie de circ din lume trece printr-un cataclism financiar fără precedent. Reprezentanții Cirque du Soleil au anunțat concedierea a mii de angajați, în încercarea de a evita falimentul.

Cu încasări zero de la declararea carantinei în mai toate statele lumii, compania Cirque du Soleil se vede nevoită să ia măsuri drastice pentru salvarea de la faliment. Nu mai puțin de 3.500 de angajați au fost anunțați că și-au pierdut locurile de muncă din cauza lipsei banilor pentru plata salariilor.

Reprezentanții companiei canadiene de circ au depus o cerere de protecție în fața falimentului, care în termeni fiscali s-ar traduce, în România, prin declararea insolvenței. Cirque du Soleil recunoaște că nu mai are cu ce să-și achite datoriile și a cerut statului stoparea procesului de dizolvare a companiei. În lipsa acestui document, creditorii ar fi avut dreptul să ceară vânzarea companiei de circ pentru recuperarea sumelor datorate.

Într-o conferință de presă susținută luni, oficialii Cirque du Soleil au explicat că încearcă să salveze ce se mai poate salva, pentru a asigura viitorul companiei. 

În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizație extrem de profitabilă și plină de succes. Totuși, cu zero încasări de la închiderea forțată a tuturor spectacolelor noastre, din cauza Covid-19, conduerea a trebuit să ia măsuri radicale pentru a proteja viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarre, CEO și președinte al Cirque du Soleil.

Una dintre primele măsuri luate se referă la preluarea datoriilor și a activelor companiei de către acționari și sponsori, în schimbul a 20 de milioane de dolari, cash, pentru a asigura suportul imediat al angajaților și cotractorilor independenți.

Mai mult, acționarii vor asigura o investiție de 300 de milioane de dolari americani pentru un nou început al companiei care, în 2018, a avut încasări de peste 621 de milioane de dolari americani.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Facem Level – episodul 7: mitzuu, pregătit de BAC, dar mai ales de Valorant

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni