• PRO TV
  • Țara în care autoritățile au interzis cuvântul "coronavirus", dar le cer oamenilor să poarte măști împotriva "prafului"

Țara în care autoritățile au interzis cuvântul "coronavirus", dar le cer oamenilor să poarte măști împotriva "prafului"

Țara în care autoritățile au interzis cuvântul "coronavirus", dar le cer oamenilor să poarte măști împotriva "prafului"

În Turkmenistan, autoritățile le recomandă oamenilor să poarte mască pentru a se proteja împotriva prafului, insistând totuși că țara rămâne ferită de pandemia de coronavirus. 

Anunțul și recomandările de distanțare socială au fost făcute de autorităși după ce țara a fost vizitată de o delagație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Specialiștii au fost însărcinați cu realizarea unei evaluări a reacției autorităților din această țară la pandemia de coronavirus. 

În acest context, guvernul continuă să transmită același mesaj: Turkmenistanul nu a fost lovit de noul coronavirus, deși presa internațională a semnalat apariția unor cazuri de pneumonii în zonă. 

"Se recomandă cu fermitate ca toată lumea să folosească un echipament de protecţie individuală pentru a proteja căile respiratorii superioare" este mesajul ministerului.
 


Bazarul Altyn Asyr, Ashgabat, Tutkmenistan - Sursa FOTO: Shutterstock


În plus, autorităţile din Turkmenistan au făcut apel la ca locuitori să respecte o distanţă socială de un metru, fără a oferit totuşi explicaţii.

Autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul "coronavirus", încercând să blocheze toate informațiile despre pandemie, începând cu finalul lunii martie.



Vezi și: Te-ai săturat să muncești de acasă? Uite trei locații ideale pentru telemuncă


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni