• PRO TV
  • Alyssa Milano le-a arătat fanilor cum îi cade părul, după ce a fost infectată cu Covid-19

Alyssa Milano le-a arătat fanilor cum îi cade părul, după ce a fost infectată cu Covid-19

Alyssa Milano le-a arătat fanilor cum îi cade părul, după ce a fost infectată cu Covid-19

Actrița de 47 de ani a postat un video pe Twitter în care își pieptăna părul după duș, arătându-le fanilor cum îi cade părul din cauza infectării cu Covid-19.

Aceasta a început video-ul zicând "Salutare tuturor, vreau să vă arăt cât de mult păr pierd din cauza infectării cu COVID-19". Oamenii care au avut simptome de COVID pe perioade îndelungate susțin că pierderea părului este un efect secundar al virusului, potrivit ultimelor studii.

"Precum puteți vedea, aceasta este o perie de descurcat părul, mai exact peria mea preferată, iar în ea nu se află niciun fir de păr momentan" Milano a inceput să își treacă peria prin păr, timp în care îi cădeau smocuri de păr. Aceasta a conclus videoul zicând "De la o singură pieptănare, atât păr pierd eu de la COVID-19. Purtați naibii mască!"

Actrița a distribuit videoul cu cei 3.7 milioane de urmăritori scriind: "M-am gândit să vă arăt ce îți face COVID-19 la păr. Vă rog să luați acest video în serios. #PurtațiNaibiiMască #CovidPeTermenLung".

Numeroase studii clinice arată că există o legătură puternică între coronavirus și căderea părului. Experții susțin că pacienții suferă de telogen effluvium, o condiție medicală temporară care implică pierderea părului, stres fizic și emoțional, febră, slăbiciune și pierdere în greutate. 

Doctor Natalie Lambert de la Universitatea Medicală din Indiana a realizat un sondaj pe supraviețuitorii COVID și a descoperit că din 1500 de pacienți, 400 au suferit de căderea severă a părului. 

Milano a dezvăluit că testul ei de COVID a ieșit pozitiv, după ce a avut simptome încă din aprilie și a mai fost testată de trei ori, toate testele ieșind negative. Aceasta a postat un selfie în care purta o mască, pe un pat de spital. "Am suferit o formă foarte acută de COVID în luna aprilie. Încă am numeroase simptome. Azi noapte am avut dificultăți în a respira. Am fost până la urgențe crezând că este vorba despre un cheag de sânge. Dar nu a fost. Această boală este oribilă. Vă rog să o luați în serios."

La întrebarea de unde crede că a luat coronavirus, Milano declară că cel mai probabil în timpul călătoriilor ei între Portalnd, New yourk și Los Angeles. Cu câteva zile înainte Milano a dezvăluit că testul ei de COVID ieșise pozitiv.  Aceasta a dezvăluit mai multe informații despre lupta ei cu coronavirusul și simptomele care încă nu-i dau pace.

Milano declară că a mai fost testată de două ori pentru virus și o dată pentru anticorpi și a primit doar rezultate negative, dar a insistat pentru un al patrulea test, care a ieșit pozitiv.

"Nu am mai fost niciodată atât de bonavă. Mă durea tot. Îmi pierdusem simțul mirosului. Mă simțeam de parcă un elefant s-a așezat pe pieptul meu. Nu puteam respira. Nu puteam ține mâncarea în stomac. Am pierdut 4 kilograme în două săptămâni Eram confuză, aveam febră, iar durerile de cap erau oribile. Practic, aveam toate simptomele de Covid."

În ciuda testelor negative, actrița explică prezența a numeroase simptome, cum ar fi greață, abnormalități stomacale, cicluri menstruale iregulare, palpitații, sufocare și pierderi de memorie pe termen scurt.

"Este clar că am COVID. Vreau doar să fiți conștienți că există erori în sistemul nostru de testare, așa că nu știm exact câți oameni sunt infectați de fapt. Vreau să mai știți un lucru, și anume că această boală nu este o minciună. Credeam că o să mor. Mă simțeam de parcă muream. Vă rog sp aveți grijă de voi. Spălați-vă pe mâini, purtați mască și păstrați distanța socială. Nu vreau ca nimeni să se simte cum m-am simțit eu. Vă iubesc pe toți!"

Milano spune că o să facă o donație de plasmă pentru a ajuta eforturile de cercetare împotriva virusului.  Aceasta se alătură unui număr mare de vedete care au supraviețuit coronavirusului, precum Tom Hanks și Bryan Cranoston.

Sursă foto: Getty Images / Twitter Alyssa Milano

Vezi și: Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni