• PRO TV
  • Specialiștii analizează: imunitatea de turmă la noul coronavirus ar putea fi mai aproape decât se credea

Specialiștii analizează: imunitatea de turmă la noul coronavirus ar putea fi mai aproape decât se credea

Specialiștii analizează: imunitatea de turmă la noul coronavirus ar putea fi mai aproape decât se credea

New York Times își pune o întrebare îndrăzneață: “cum ar fi ca imunitatea de turmă să fie mai aproape decât credeau oamenii de știință?”

În ceea ce poate fi, la momentul de față, cel mai important puzzle din lume, cercetătorii încearcă să descopere cât de mulți oameni dintr-o comunitate trebuie să fie imuni înainte ca noul coronavirus să își piardă puterea și pandemia să înceteze.

Pentru așa-numita imunitate de turmă - punctul în care virusul nu se mai poate răspândi la nivel de masă - oamenii de știință au sugerat că, probabil, 70% din populația totală trebuie să fie imunizată, prin vaccinare sau pentru că au supraviețuit infecției . 

Acum, cercetătorii analizeză o nouă posibilitate. În interviurile acordate pentru The New York Times, mai mult de o duzină de oameni de știință au spus că pragul este probabil mult mai mic de 70%: doar 50 la sută, poate chiar mai puțin. Dacă acest lucru este adevărat, atunci poate fi posibilă eliminarea noului coronavirus mai repede decât s-a crezut. 
 
În prezent, se consideră că nu există nicio comunitate din lume care să aibă suficienți rezidenți imuni la virus pentru a rezista la un al doilea val. Dar, în unele părți din New York, Londra și Mumbai, de exemplu, nu este de neconceput ca să existe deja o imunitate substanțială la noul coronavirus.  
 
„Sunt destul de pregătit să cred că există locuri în New York și Londra care au dezvoltat o imunitate substanțială”, afirmă Bill Hanage, un epidemiolog de la Harvard. „Ce se întâmplă în această iarnă va reflecta asta.  Cu toate acestea, e discutabil ce se va întâmpla la nivel mondial.”
 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni