• PRO TV
  • Alexandru Rafila a estimat numărul real de infectări cu noul coronavirus în România, de la debutul pandemiei

Alexandru Rafila a estimat numărul real de infectări cu noul coronavirus în România, de la debutul pandemiei

Alexandru Rafila a estimat numărul real de infectări cu noul coronavirus în România, de la debutul pandemiei

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit la Digi24 despre estimările legate de numărul real de infectări cu noul coronavirus în România, dar și despre obținerea imunității de masă.   

Alexandru Rafila a declarat:
 
"Proabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% și asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10, între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate țările care și-au încheiat studiile de seroprevalență. Al nostru este în curs de desfășurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 - 3% seroprevalență, adică persoane care au trecut prin infecție în România".


În ceea ce privește imunizarea în masă, potrivit profesorului Rafila,  "suntem foarte departe" de asta.Ca să putem vorbi de imunizare în masă, potrvit profesorului Rafila, trebuie să ne apropiem de 70% din populație trecută prin infecție, iar lucrul acesta s-ar întâmpla în câțiva ani de zile. Se speră însă ca acest parg să se atingă prin vaccinare, nu prin infectare.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni