• PRO TV
  • Cristina Szeifert, despre sora ei, Brigitte Pastramă: „O admir mult. E o luptătoare și extrem de muncitoare”

Cristina Szeifert, despre sora ei, Brigitte Pastramă: „O admir mult. E o luptătoare și extrem de muncitoare”

Cristina Szeifert, despre sora ei, Brigitte Pastramă: „O admir mult. E o luptătoare și extrem de muncitoare”

Trăiesc la mii de kilometri una de alta, se văd rar, dar recuperează tot timpul pierdut atunci când se reunesc. Cristina Szeifert are o relație specială cu sora ei mai mare, Brigitte Pastramă.

Și-a urmat visul de a fi fotomodel până în Italia. Zece ani a făcut naveta, din Pensinsulă la Timișoara, până când a luat decizia să se stabilească în țara care i-a deschis ușa spre noi oportunități. Apoi s-a mutat la Londra, pentru câțiva ani, unde a început să practice psihologia studiată în facultate. S-a îndrăgostit de un elvețian bogat, care e la fel de beat de fericire ca și ea. Pictează ca și când lumea are numai lucruri bune de oferit și, cu ajutorul Celui de Sus și al experților în eradicat pandemii, se va întoarce în curând la obiceiul de a călători pe întreg mapamondul.

Acum locuiește iar în Italia și bărbatul care a vrăjit-o o cere în fiecare zi de soție. E o succintă prezentare a Cristinei Szeifert (39 de ani), sora mai mică a mai cunoscutei Brigitte Pastramă. Cristina ne-a dezvăluit cum e viața ei departe de România și în ce relații e cu sora Brigitte.   

Sora ta, Brigitte, adoră să fie în lumina reflectoarelor, tu te ferești de ea. Cum se împacă cele două filosofii de viață când vă întâlniți?

„Eu am văzut prin sora mea că presa te ridică, așa cum te și coboară. Eu am muncit foarte mult toată viața și, când ești bine, nu ai nevoie să atragi invidie și energie negativă”. 

FOTO: @brigitte_pastrama

A fost vreodată competiție între tine și Brigitte sau v-ați completat mereu?

„Eu cu Brigitte ne completăm, deși eu sunt mai calmă și ea îmi cere sfatul în multe. Sunt foarte apropiată de ambele surori. Noi suntem trei. Nu am fost niciodată în competiție cu nimeni. Eu o admir pe Brigitte, este o luptătoare și extrem de muncitoare”.

Cristina și Brigitte mai au o soră, mezina familiei, pe nume Gabriela. Ea locuiește la Timișoara, cu soțul iordanian și cu fiul lor. E o prezență discretă și apare extrem de rar pe rețelele sociale.

Cristina Szeifert: „România este rădăcina mea”

Deși a părăsit țara la vârsta de 24 de ani, pentru a călători în mai toată lumea, Cristina Szeifert spune că încă o leagă multe lucruri de țara ei, căreia nu i-a întors spatele niciodată.

„Mă leagă familia și afacerile. România este rădăcina mea. În ultimul timp am stat mult în țară, deoarece mama a fost bolnavă și au fost 2-3 ani cu multe vizite la doctori, operații”, dezvăluie sora lui Brigitte.

După cum mărturisește, Cristina duce o viață care se apropie de perfecțiune, alături de iubitul ei elvețian, Alexandre.

Te-ai gândit să te căsătorești cu partenerul tău de viață? Sunteți împreună de câțiva ani… A pus întrebarea aia?

„Iubitul meu m-a cerut deja de doi ani. Mi-a oferit un inel extrem de frumos. Am o relație extrem de apropiată cu familia lui, fac parte din familie deja. El mă întreabă zilnic când mă căsătoresc cu el. Va veni și timpul căsătoriei. Cred în căsătorie, doar că nu mă grăbesc.”

Cum a ajuns să practice psihologia

Cristina a absolvit școala de arte, după care a urmat cursurile facultății de psihologie. Îi plăceau oamenii și complexitatea personalității lor, însă a pus studiul comportamentului uman pe pauză pentru a se dedica modelingului și pentru a intra în afaceri. Era pragmatică de mică. 

„Imediat după absolvire, am deschis o afacere, pe care o am și astăzi - un salon de înfrumusețare foarte cunoscut în Timișoara. M-am împărțit între afacerea mea și Italia, pentru 10 ani, unde aveam contracte. A fost foarte frumos și Italia m-a făcut să cunosc o lume minunată. Participam la eventimente unde eram protagonistă, mereu în centrul atenției, și mi-am îmbogățit cultura cu lucruri extraordinare”, ne-a spus Cristina Szeifert.

Pandemia de coronavirus a accentuat aceste probleme în cazul multor oameni. Ai continuat să lucrezi în timpul acestei perioade?

„În decursul anilor am făcut multe schimbări. Am lucrat în multe business-uri și, în ultimii ani, am locuit în Londra, unde am reînceput să practic psihologia. Acolo sunt membră a unei asociații unde motivez persoanele în impas profesional. Avem cursuri și seminarii unde eu și o echipă minunată ajutăm aceste persoane. În momentul de față, cursurile se țin în mediul  virtual, adică pe internet”.

Înainte de pandemie călătoreai mult. În afară de călătorii, care sunt lucrurile care ți-au lipsit cel mai mult?

„Este adevărat că pandemia a schimbat multe. Călătoriile mi-au fost îngreunate și, oarecum, s-a schimbat modul de viață. Dar, de la începutul anului am făcut niște investiții foarte mari în business și am cumpărat aparatură de specialitate, care a început să ajungă exact la începutul pandemiei. Două luni m-am dedicat training-ului online. Trebuie să ne reinventăm și să ne adaptăm și la această situație. Nu mi-a lipsit decât familia”. 

Pictează de la vârsta de 10 ani

E cea mai mare pasiune a ei. După călătorii; și mașini puternice; și bijuterii (pesemne). De fapt, nu știm ce loc ocupă pictura în topul preferințelor ei, însă știm cu certitudine că e o activitate care o face să vadă lumea în tonuri mai vesele. Perioada izolării la domiciliu a fost extrem de productivă din acest punct de vedere.

„Pictez de la 10 ani. Am absolvit școala de artă și am studiat arta, și în Germania, cu o bursă specială. Am făcut multe în acest domeniu până la 18 ani. După… a rămas o pasiune. Am un șevalet acasă și pictez în grădină când am timp. Mă relaxează. Acum am un proiect drăguț, unde un partener de afaceri mi-a propus să decorez un ansamblu rezidențial pe care îl construiește. Voi picta toate tablourile pentru apartamente”, mai spune Cristina, care acum câțiva ani a fost acuzată că doar pretinde că știe să picteze.

Cum ai trecut peste momentul neplăcut în care presa din Marea Britanie a avut o „revelație” și te-a acuzat că nu ești autoarea tablourilor pe care le promovezi în social media?

„Acel scandal m-a ajutat, deoarece am fost pe toate canalele de știri din lume. Zeci de mii de persoane din toate colțurile lumii m-au susținut - a fost impresionant. Încurajez din tot sufletul persoanele cu pasiuni, sunt o mare iubitoare de frumos: muzica, arta, teatrul, chiar și arta culinară”.

Ce mai face Cristina Szeifert când nu pictează sau când nu consiliază? 

„Cum am zis, am o afacere în Timișoara, unde echipa mea este ca o a doua familie. Tot în Timișoara sunt mama și sora cea mică, cu nepoțelul și cumnatul meu. În mod normal, viața mea este în avion, undeva între Londra, Elveția, România și Italia. Ador să descopăr locuri noi și să călătoresc”.

Fotografii: colecție personală/Ștefan Banu

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni