• PRO TV
  • Care este testul de la care se așteaptă ca, în lunile de iarnă, să deosebească răceala, gripa și COVID-19?

Care este testul de la care se așteaptă ca, în lunile de iarnă, să deosebească răceala, gripa și COVID-19?

Care este testul de la care se așteaptă ca, în lunile de iarnă, să deosebească răceala, gripa și COVID-19?

Potrivit oamenilor de știință, pierderea mirosului și a gustului, care pot fi simptome ale unei infecții cu noul coronavirus, sunt mult mai serioase la pacienții cu Covid-19 decât la cei cu răceală sau gripă.

Cercetătorii din toată Europa, inclusiv experții de la Universitatea East Anglia, au comparat experiențele de pierdere a gustului și mirosului pentru persoanele cu Covid-19 cu experiențele celor cu alte infecții ale tractului respirator superior. 
 
Micul studiu, care a implicat 30 de persoane, a descoperit, de asemenea, că cei care aveau coronavirus nu au putut detecta gusturi amare sau dulci, spre deosebire de persoanele cu răceala comună sau gripă, care puteau face asta.
 
Se speră ca rezultatele, care au fost publicate în revista Rhinology, ar putea ajuta la dezvoltarea testelor de miros și gust, ca un instrument de screening mai rapid pentru a distinge infecțiile cu noul coronavirus de alte forme de gripă din timpul iernii.
 
Guvernul Regatului Unit a adăugat pierderi de miros sau gust la lista de simptome ale noului coronavirus, alături de febră sau tuse. 

Persoanelor care au oricare dintre aceste simptome li s-a spus să se auto-izoleze acasă și să facă un test pentru Covid-19. "Acest lucru este foarte interesant, deoarece înseamnă că testele de miros și gust ar putea fi utilizate pentru a face diferența între pacienții cu Covid-19 și persoanele cu o răceală sau gripă obișnuită", a declarat Carl Philpott, cercetătorul principal de la Universitatea de Medicină Norwich din East East Anglia. 
 
„Deși aceste teste nu ar putea înlocui instrumentele de diagnostic formale pentru noul coronavirus, ele ar putea oferi o alternativă atunci când testele convenționale nu sunt disponibile sau când este nevoie de screening rapid - în special la nivelul asistenței primare, în secțiile de urgență sau în aeroporturi.”

În ultimele săptămâni s-au ridicat întrebări cu privire la modul în care cazurile de coronavirus pot fi diferențiate de alte boli cu simptome asemănătoare în lunile de iarnă, când infecțiile obișnuite ca răceala și gripa sunt mai probabile.
 
Echipa de cercetare a efectuat teste de miros și gust la 10 pacienți cu Covid-19, 10 persoane cu răceli severe și un grup de control de 10 persoane sănătoase.

„Am descoperit că pierderea mirosului a fost mult mai profundă la pacienții cu Covid-19”, a spus profesorul Philpott.
 
„Au fost mai puțin capabili să identifice mirosurile și nu au fost capabili să identifice gusturile amare sau dulci.”
 
El a adăugat că rezultatele au furnizat dovezi suplimentare pentru teoria că noul coronavirus afectează creierul și sistemul nervos central în așa fel încât să provoace pierderea mirosului și a gustului. Identificarea corectă a acestor probleme poate duce la diferențierea clară între cele trei situații.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA CONCURENȚII CARE INTRĂ ÎN FERMA - ORĂȘENI VS SĂTENI:
FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni