• PRO TV
  • Elon Musk, pe locurile fruntașe în topul celor mai bogați oameni din lume. Averea sa a depășit 100 de miliarde de dolari

Elon Musk, pe locurile fruntașe în topul celor mai bogați oameni din lume. Averea sa a depășit 100 de miliarde de dolari

Elon Musk, pe locurile fruntașe în topul celor mai bogați oameni din lume. Averea sa a depășit 100 de miliarde de dolari

Dacă pentru mulți anul 2020 este unul nereușit, Elon Musk nu poate spune același lucru, deoarece averea sa ajuns la 100 de miliarde de dolari.

Bloomberg a declarat miercuri, 26 august, că valoarea netă a averii lui Musk a depășit oficial 100 de miliarde de dolari, ca urmare a creșterii acțiunilor Tesla, scrie businessinsider.com.

În același timp, averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a depășit 200 de miliarde de dolari, făcându-l pe acesta cel mai bogat om din lume.

Mulți dintre cei mai bogați oameni ai planetei și-au văzut averea crescând rapid de la începutul anului, în timpul pandemiei de coronavirus. Conform Bloomberg, top 500 cei mai bogați oameni au făcut o avere cumulativă de 809 miliarde. Averea lui Musk a crescut cu mai mult de 73 de miliarde de dolari de la începutul anului, iar averea lui Bezos cu 87 de miliarde. 

Creșterea bruscă a averii lui Musk se datorează, în mare parte, datorită exploziei acțiunilor Tesla, care au crescut cu 400% anul acesta. Din iunie 2020 Musk deținea 40,4 milioane de acțiuni Tesla, care înseamnă 87 de miliarde din averea lui netă. La începutul lui 2020, Musk avea cam 38.7 milioane de acțiuni, valorând 16.2 miliarde de dolari.

În momentul de față, sunt doi oameni în lume ale căror averi mai depășesc 100 de miliarde de dolari, și anume Bill Gates cu 124 de miliarde și Mark Zuckerberg cu 115 miliarde.

Sursa foto: Getty

Vezi și: "The TESLA KILLER!" Cum arată Hyperion XP1, maşina pe hidrogen cu autonomie de 1600 km!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni