• PRO TV
  • Chinezii au două vaccinuri anti-coronavirus pe care vor să le testeze pe studenți

Chinezii au două vaccinuri anti-coronavirus pe care vor să le testeze pe studenți

Chinezii au două vaccinuri anti-coronavirus pe care vor să le testeze pe studenți

Autoritățile chineze sunt gata să facă pasul cel mare în testarea celor două molecule anti-coronavirus dezvoltate în ultimele luni de o companie de stat.

Reprezentanții companiei farmaceutice China National Biotec Group au lansat un apel public în rândul studenților care studiază în afara țării pentru testarea a două vaccinuri anti-coronavirus. Cele două seruri la care lucrează compania de stat chineză sunt vaccinuri inactivate (conțin particule întregi de bacterii/virusuri omorâte prin căldură sau formolizare – n. red.) și se află în ultima etapă a testării clinice.

Chiar dacă aceste teste nu au fost finalizate, vaccinurile au fost aprobate, pentru utilizare de urgență, de autoritatea locală a medicamentelor și dispozitivelor medicale, scris scmp.com.

Studenții interesați se pot înscrie online, urmând ca vaccinarea, gratuită, să fie programată în Beijing sau Wuhan. Selectarea candidaților se va face fără restricție de vârstă.

Începând cu luna septembrie a acetui an, nu mai puțin de 350.000 de oameni din China au fost vaccinați, în afara testelor clinice. Conform publicației medicale Science and Technology Daily, niciun voluntar nu a reclamat efecte adverse severe.

Printre cei care au primit dozele de vaccin inactivat se numără zeci de mii de oameni care au călătorit ulterior în afara țării. Conform autorităților medicale chineze, niciunul nu s-a întors în China infectat cu noul coronavirus.

Un vaccin experimental similar, dezvoltat în Marea Britanie de compania farmaceutică AstraZeneca și Universitatea Oxford, a fost pus sub semnul întrebării după ce un voluntar s-a îmbolnăvit subit. După câteva zile de pauză, testările au fost reluate, specialișitii anunțând că nu sunt motive de panică.

La nivel mondial, peste 100 de molecule, posibil salvatoare, se află în lucru și în etape diferite de testare clinică. Deocamdată nimeni nu știe când va fi pus pe piață un vaccin viabil și sigur 100% pentru populație.

Fotografii: Shutterstock/Getty Images

Vezi și VIDEO: Învață cele mai populare dansuri de pe TikTok

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni