• PRO TV
  • Familia lui Michael Jackson vrea să blocheze documentarul scandalos Leaving Neverland 2

Familia lui Michael Jackson vrea să blocheze documentarul scandalos Leaving Neverland 2

Familia lui Michael Jackson vrea să blocheze documentarul scandalos Leaving Neverland 2

Leaving Neverland a fost doar prima lovitură primită de familia lui Michael Jackson. Acum, regizorul Dan Reed vrea să pună sare pe rană cu partea a doua a documentarului care tratează presupusele abuzuri sexuale ale megastarului.

Documentarul Leaving Neverland a șocat opinia publică și fanii lui Michael Jackson. Filmul de 4 ore, care l-a descris pe Regele muzicii pop drept un pedofil, a fost recompensat cu un premiu Emmy. După succesul înregistrat cu dezvăluirea presupuselor abuzuri sexuale la care Michael Jackson ar fi supus mai mulți copii în anii ’80-’90, cineastul a anunțat că va filma partea a doua.

Publicația Deadline anunță că filmările au început la Los Angeles, în sediul Curții Superioare, iar avocații care reprezintă familia megastarului fac eforturi pentru a bloca filmările. Aceștia au trimis o serie de citații pentru a da peste cap planurile regizorului și companiei sale de producție. Însă, tentativele lor s-au lovit de eșec, întrucât curtea din Los Angeles nu are jurisdicție asupra companiei Amos Pictures, înregistrată în Marea Britanie.

Documentarul Leaving Neverland descrie cu lux de amănunte abuzurile la care ar fi fost supuși mai mulți copii la reședința lui Michael Jackson. Filmul se bazează pe mărturiile a doi foști locatari ai reședinței megastarului, Wade Robson și James Safechuck. Cei doi au susținut că Michael Jackson i-a molestat în fel și chip ani în șir, fără știința părinților lor.

Michael Jackson și James Safechuck în iulie 1988. FOTO: Getty Images

Primele procese intentate de cei doi au fost închise de sistemul de justiție american, însă Robson și Safechuck au deschis altele în urmă cu doi ani. În prezent, ei se luptă în instanță cu companiile care duc mai departe moștenirea muzicală a megastarului.

Familia lui Michael Jackson s-a declarat scandalizată după ce documentarul Leaving Neverland a fost lansat, la Festivalul de Film Sundance din 2019. Dezamăgirea a atins apogeul după ce documentarul a fost recompensat cu un premiu Emmy.

Pentru un film care este o ficțiune completă, să fie onorat la o categorie Emmy de non-ficțiune este o farsă imensă. Nicio fărâmă de dovadă nu susține acest documentar realizat unilateral, un așa-zis documentar care a fost realizat în secret și pentru care nu a fost intervievată nicio persoană din afara celor doi subiecți și a familiilor lor”, au declarat reprezentanții familiei Jackson.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: FERMA. În plus, episodul 20: Iuliana Gaga, prietena Giuliei Nahmany, sare în ajutor

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni