• PRO TV
  • El este Mihai Alecu, creatorul probelor de foc de la Ferma. Orășeni vs. Săteni

El este Mihai Alecu, creatorul probelor de foc de la Ferma. Orășeni vs. Săteni

El este Mihai Alecu, creatorul probelor de foc de la Ferma. Orășeni vs. Săteni

Pe tine poate te amuză, pe concurenți îi stresează, dar astea sunt doar unele dintre rosturile probelor de la Ferma. Orășeni vs. Săteni. În spatele lor se află geniul creator al unui om care se străduiește să inventeze noi și noi metode de departajare a concurenților.

În nomenclatorul de meserii actuale, ceea ce face el s-ar numi game production. Adică producție de jocuri. Totuși, nu e doar o joacă. Mihai Alecu, care lucrează de 7 ani în domeniul producției de show-uri de televiziune, este omul care creează probele pe care le au de trecut concurenții de la Ferma.

A lucrat în echipa emisiunii în primele 4 sezoane, iar în ultimii doi ani a muncit în 8 țări și în 30 de orașe pentru proiectele lui. A revenit în acest sezon de Ferma în rolul de game producer și a acceptat să ne dezvăluie câteva secrete ale meseriei lui.

Ce face, mai exact, un game producer (producător de jocuri)?

„Așa cum îi spune și numele, producătorul de jocuri, într-un show tv, se ocupă cu producția de jocuri (râde). Mecanismul este așa: eu propun și explic diferite probe colegilor de la conținut, discutăm, adaptăm și ajungem la o idee finală. De aici, urmează proiectarea, necesarul de materiale, achiziționarea acestora, construcția și testarea fiecărei probe în parte. Și toate astea se întâmplă în aproximativ 24-36 de ore. Este un ritm destul de susținut, dar după 4 sezoane de Ferma, nu mai este atât de complicat.”

Sunt tipuri diferite de probe - de fermier șef, de eliminare, pentru obținerea de mâncare. Care sunt diferențele dintre ele?

„Diferențele sunt destul de mari între cele trei tipuri de probe.

Cele de fermier șef sunt, de principiu, probe de îndemânare mai simple ca și construcție și pot funcționa și în cazul în care avem un duel între concurenți de sexe diferite. În cazul în care avem două femei sau doi bărbați care sunt destul de echilibrați din punctul de vedere al gabaritului și al rezistenței fizice, pot apărea și probe de forță.

Probele pentru mâncare sunt, de obicei, probe mai amuzante, uneori și între două echipe sau toți împotriva timpului. Până la urmă, trebuie să ne mai și distrăm și, de ce nu?, să testăm și alt gen de limite ale concurenților, nu numai forța sau îndemânarea.

Așa cum este și normal, duelurile pentru eliminare sunt compuse din trei probe mai complexe, unde mergem pe sistemul cel mai bun din trei. Aici, probele sunt construite în așa fel încât concurenților să le fie testate la maximum abilitățile din punctul de vedere al îndemânării, al forței și, din când în când, al norocului sau culturii generale (din Cartea Fermierului).”

Vezi și VIDEO: Primul duel pentru Fermier Șef, cu eliminare

Ce te inspiră în momentul în care propui jocurile pentru următoarea zi? Cât de mult contează concurenții care vor intra în luptă?

„Am o bază de jocuri, idei mai bine spus, din toate categoriile. Pot fi și jocuri din sezoanele trecute sau inspirate din alte formate internaționale, adaptate, bineînțeles pentru Ferma. Plus jocuri noi, create special pentru acest sezon al emisiunii. De principiu, jocurile sunt repartizate într-un program pe tot parcusul emisiunii, dar se adaptează/schimbă în funcție de concurenți. Nimeni nu vrea probe imposibile pentru anumiți concurenți.”

Este vreo probă pe care nu ai testat-o?

„Sincer, am testat mai multe probe decât veți vedea în emisiune. Pentru că nu știm niciodată ce categorie de probe vor alege dueliștii, trebuie să avem pregătite, pentru fiecare duel de eliminare, câte șase probe: 3 de forță/rezistență și 3 din categoria îndemânare/noroc. Nu mai vorbim despre faptul că multe dintre dueluri se termină după două probe din trei. Așadar, trebuie să testez absolut toate probele din punctul de vedere al funcționalității și al siguranței, indiferent dacă le vom folosi sau nu în cadrul vreunui duel.”

Fotografii: PRO TV

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni