• PRO TV
  • Cine este George Simion, liderul partidului AUR (Alianţa pentru Unitatea Românilor)

Cine este George Simion, liderul partidului AUR (Alianţa pentru Unitatea Românilor)

Cine este George Simion, liderul partidului AUR (Alianţa pentru Unitatea Românilor)

Pe 6 decembrie 2020, în România au avut loc alegerile parlamentare, iar marea surpriză o constituie scorul obținut de partidul AUR (Alianţa pentru Unitatea Românilor), condus de George Simion, formațiune politică ce a reușit să treacă pragul electoral și să obțină aproximativ 9% din voturile românilor.

După cum au precizat mai mulți politologi partidul AUR (Alianţa pentru Unitatea Românilor) ar putea fi urmașul PRM (Partidul România Mare), care era condus de nimeni altul decât Corneliu Vadim Tudor, care a decedat în anul 2015.

Spre deosebire de PRM, AUR nu este condus de un personaj cu o notorietate atât de mare, însă co-președintele partidului este și el destul de cunoscut: după cum notează Digi Sport, Geroge Simion, în vârstă de 34 de ani, se află printre cei care au pus bazele grupărilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care susțin meci de meci echipa națională de fotbal a României.

Jurnaliștii de la Libertatea notează că George Simion a participat la protestele „anti-botniţă” și vrea unirea României cu Republica Moldova, fiind totodată cel care a introdus mesajul „Basarabia e România”. Chiar dacă dorește unirea cu Republica Moldova, George Simion este considerat indezirabil pe teritoriul acestei țări, primind cinci interdicţii de a intra în țara vecină.

În 2009 și 2010, liderul AUR s-a făcut remarcat în spațiul public după ce a aprins lumânări în fața casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revoluţiei şi Mineriadei, dar și după ce a aruncat cu bani spre fostul lider PSD, făcând astfel trimitere tot la morţii de la Revoluţie şi Mineriadă.

Sursa citată mai notează că George Simion s-a născut şi a copilărit în Focşani, judeţul Vrancea, dar s-a mutat în București și a absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, după care a făcut Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti. Apoi, el a absolvit programul de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, având ca temă de cercetare “Crimele comunismului”.

foto: Agerpres

Vezi și: Cum arătau vedetele PRO TV acum 25 de ani? - Trending Review cu Daragiu - episodul 49

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni