• PRO TV
  • Tânăra cunoscută drept "zombie Angelina Jolie", condamnată la 10 ani de închisoare 

Tânăra cunoscută drept "zombie Angelina Jolie", condamnată la 10 ani de închisoare 

Tânăra cunoscută drept "zombie Angelina Jolie", condamnată la 10 ani de închisoare 

Fatemeh Khishvand, cunoscută pe Internet și sub numele de Sahar Tabar sau “zombie Angelina Jolie”, a fost condamnată la zece ani de închisoare în Iran, din cauza postărilor sale din social media. 

Tânăra de 19 ani a fost arestată în toamna lui 2019 de către autoritățile iraniene și acuzată de incitare la violenţă, blasfemie, obţinerea de venituri prin mijloace necorespunzătoare și incitarea tinerilor la corupție.

Sahar Tabar a susținut că a efectuat peste 50 de operații estetice pentru a semăna cu actrița sa preferată, Angelina Jolie, scrie Mirror. Pozele cu chipul ei desfigurat au făcut înconjurul lumii și i-au adus numeroși urmăritori pe conturile de socializare. Așa a ajuns tânăra să fie supranumită “zombie Angelina Jolie”. Ulterior, Sahar a recunoscut că totul a fost doar o glumă și că s-a folosit de make-up și Photoshop pentru a obține acel look terifiant. 

Sahar Tabar este închisă într-o închisoare din Iran, iar în aprilie a fost la un pas de moarte după ce a fost confirmată cu coronavirus. Tânăra n-a reușit să-i înduplece pe judecători, iar următorii ani îi va petrece după gratii. Femeia își ispășește pedeapsa la “Shahre-rey”, considerată ca fiind cea mai periculoasă închisoare de femei din țară, din cauza tratamentelor inumane la care sunt supuse deținutele.  

Campanie pentru eliberarea tinerei

Jurnalista iraniană Masih Alinejad a lansat un apel pentru ajutorarea tinerei, despre care crede că a fost condamnată pe nedrept. Ea speră ca mesajul său să ajungă până la Angelina Jolie. 

“Sahar Tabar are doar 19 ani. O glumă a adus-o după gratii. Mama ei plânge în fiecare zi și își vrea fiica inocentă eliberată. Dragă Angelina Jolie, avem nevoie de vocea ta. Ajută-ne!” - este mesajul jurnalistei. 

Fotografii: Instagram

Vezi și VIDEO: 


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni