• PRO TV
  • Jumatate dintre barbati ar acepta sa fie inselati cu o alta femeie

Jumatate dintre barbati ar acepta sa fie inselati cu o alta femeie

Jumatate dintre barbati ar acepta sa fie inselati cu o alta femeie

Jumatate dintre barbati ar ierta infidelitatea partenerei, atata vreme cat aceasta ar insela-o cu alta femeie, conform unui nou studiu despre relatii.

 

Femeile, insa, nu ar fi dispuse sa ierte daca iubitul le-ar insela cu un alt barbat.

Cercetatorii au rugat 718 studenti sa raspunda la un chestionar, ce ar face daca ar fi intr-o relatie serioasa, de lunga durata si cum ar reactiona la diverse scenarii in care ar descoperi ca sunt inselati.

In urma procesarii datelor, au aflat ca un procent de 50% dintre barbati ar fi dispusi sa ierte infidelitatea iubitei, daca ar fi vorba despre o amanta si nu un amant, in timp ce numai 22% ar inchide ochii daca partenera ar avea o aventura cu un barbat.

Pentru femei, rezultatele sunt diferite. Daca iubitul le-ar insela cu o alta femeie, 28% dintre femei ar putea trece peste asta, in timp ce daca ar fi inselate cu un barbat, doar 21% ar accepta infidelitatea.

Mark Cloud, unul dintre co-autorii studiului publicat in revista “Personality and Individual Differences”, spune ca scenariile imaginate pentru studiu se intampla foarte rar in realitate. Cercetatorii i-au iscodit pe participanti si despre experientele lor din viata reala in legatura cu infidelitatea. In aceste cazuri, barbatii au aratat mai putina toleranta pentru aventurile partenerelor decat femeile. “Numarul barbatilor care au incheiat relatiile dupa ce iubita i-a inselat e cu mult mai mare decat numarul femeilor, care sunt mai dispuse sa ierte infidelitatea”, se arata in studiu.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni