• PRO TV
  • O stewardesă, virală pe TikTok, după ce a dezvăluit secretele meseriei

O stewardesă, virală pe TikTok, după ce a dezvăluit secretele meseriei

O stewardesă, virală pe TikTok, după ce a dezvăluit secretele meseriei

Pentru o persoană cu o slujbă normală, meseria de însoțitor de bord pare atrăgătoare dar, în același timp, ciudată: muncești ore în șir neîntrerupt, ești tot timpul pe picior de plecare... te poți trezi în fiecare zi în altă țară. 

O însoțitoare de bord este, la ora actuală, virală pe TikTok pentru că dezvăluie, în clipuri scurte, tot felul de secrete sau lucruri mai puțin cunoscute despre meseria ei. 

Ally Rae Case, care după toate probabilitățile lucrează pentru American Airlines, postează o serie de video-uri în care răspunde întrebărilor pe care le primește ”mereu” despre slujba sa. 

Salariul ei este unul dintre subiectele care a luat multă lume prin surprindere. Case spune că stewardesele sunt plătite ”doar după ce ușile avionului se închid”.

@allycase1

Answering all your FA questions - part 3! ##flightattendant ##flightattendantlife ##learnontiktok ##part3 ##fyp

♬ original sound - allycase1

”Da, pontarea începe abia după ce ușile avionului se închid”, spune ea într-un clip. ”O dată ce acestea se deschid, ceasul se oprește. Stewardesele voastre nu sunt plătite în timpul îmbarcării și când lumea părăsește avionul, așa că fiți drăguți în perioada asta”.

 

Mulți comentatori s-au declarat șocați să afle această informație, spunând că practica e ”nedreaptă” și ”greșită”. 

Conform Business Insider, multe companii aeriene își plătesc însoțitorii de bord în ”ore de zbor”, ceea ce înseamnă doar perioadă când avionul se îndepărtează de poartă. Cu toate acestea, există și o plată mică (de 2.20 dolari pe oră, de exemplu, din 2019) pe care stewardesele o primesc dacă sunt plecate de acasă în interes de serviciu. 

Ally Case a mai spus că, datorită job-ului, poate zbura gratuit în toată America, iar în alte țări plătește doar taxele de aeroport. 

Aceasta a mai dezvăluit că are ”întotdeauna” o valiză făcută, că poate face și cinci curse pe zi și că, da, însoțitorii de bord mănâncă mâncarea care se servește pasagerilor în avion. 

Pe protvplus.ro, vezi toate emisiunile preferate, gratuit:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni