• PRO TV
  • Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Moderna! Acesta va deveni disponibil și în România

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Moderna! Acesta va deveni disponibil și în România

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Moderna! Acesta va deveni disponibil și în România

Uniunea Europeană a autorizat vaccinul produs de Moderna, cel de-al doilea vaccin împotriva noului coronavirus care urmează să fie utilizat în UE.    

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), a declarat că „acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență actuală”.

„Este o dovadă a eforturilor și angajamentului tuturor celor implicați că avem această a doua recomandare pentru vaccin la un an de când pandemia a fost declarată de OMS”, a spus ea. 


 

Potrivit CNN, UE a asigurat achiziționarea a până la 160 de milioane de doze de vaccin Moderna - suficient pentru a vaccina 80 de milioane de oameni din cei 448 de milioane de cetățeni, număr în cadrul căruia e inclusă și populația României. 

Conform acestui contract, firma de biotehnologie din SUA a promis să-și livreze toate dozele până în septembrie 2021. Primele livrări ale vaccinului care deja se efectuează în State ar trebui să înceapă săptămâna viitoare”. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a sărbătorit rezultatul de miercuri, spunând că "oferim mai multe vaccinuri Covid-19 pentru europeni. Cu vaccinul Moderna ... vom avea încă 160 de milioane de doze. Și vor veni mai multe vaccinuri. " Observând că Europa a asigurat până la 2 miliarde de doze de potențiale vaccinuri Covid-19, Von der Leyen a adăugat: „Vom avea mai mult decât suficiente vaccinuri sigure și eficiente pentru protejarea tuturor europenilor”. Stella Kyriakides, comisarul UE pentru sănătate și siguranță alimentară, a spus că „suntem cu toții împreună și uniți”, adăugând că „eforturile noastre nu se vor opri până când vaccinurile nu vor fi disponibile pentru toată lumea din UE”.

PROFU' E LA PRO TV - primul sezon, sâmbăta la 20:00FOTO: SHUTTERSTOCK


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni