• PRO TV
  • Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant după incidentele sângeroase din SUA

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant după incidentele sângeroase din SUA

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant după incidentele sângeroase din SUA

Actorul Arnold Schwarzenegger și-a înduioșat conaționalii cu dezvăluiri din trecutul său și cu un mesaj aspru la adresa președintelui Donald Trump. Starul din „Terminator” a apărut într-un videoclip emoționant alături de sabia din filmul „Conan barbarul”, pe care a comparat-o cu democrația americană.

Arnold Schwarzenegger (73 de ani) s-a declarat mâhnit de evenimentele sângeroase care au îndoliat America săptămâna trecută. Starul de la Hollywood a postat pe rețelele sociale un filmuleț de 7 minute și jumătate în care a vorbit despre evenientele care au amenințat democrația americană în ziua atacului de la Capitoliu.

„Am crescut în Austria. Înțeleg pe deplin ce înseamnă Kristallnacht sau Noaptea de Cristal. A fost o noapte de ură la adresa evreilor, dezlănțuită în 1938 de echivalentul nazist al celor din Proud Boys (mișcare neofascistă din SUA și Canada, implicată în asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului - n.red.).

Miercuri a fost Ziua Sticlei Sparte aici, în Statele Unite. Ferestrele sparte au fost cele ale Capitoliului Statelor Unite, dar gloata nu a făcut țăndări doar ferestrele Capitoliului. Ei au zdrobit idealurile pe care le consideram de neatins. Nu au dat jos doar ușile clădirii care adăpostește democrația americană. Au călcat în picioare chiar principiile pe care a fost întemeiată țara noastră”, spune Arnold în debutul filmării de pe Twitter.

Actorul a dezvăluit că în copilărie a fost martor la suferințele țării natale, Austria, care și-a pierdut democrația. Născut la doi ani de la încheierea celui De-al Doilea Război Mondial, Schwarzenegger a trăit pe viu decăderea umană care a urmat colapsului țării sale.

„În copilărie, eram înconjurat de oameni zdrobiți sufletește, care-și înecau în băutură sentimentul de vină pentru că participaseră la cel mai rău regim din istorie. Nu toți erau antisemiți sau naziști înrăiți, mulți au mers alături de aceștia, pas cu pas, până la sfârșit. Erau vecinii de alături.

Nu am vorbit niciodată public despre asta, pentru că este o amintire dureroasă. Tatăl meu venea beat acasă, o dată sau de două ori pe săptămână, urla și ne lovea și o îngrozea pe mama. Nu l-am considerat niciodată responsabil în întregime pentru ce făcea, pentru că vecinul meu făcea și el la fel familiei lui, la fel și vecinul lui. Am auzit cu urechile mele, am văzut cu ochii mei. Erau așa din cauza suferinței fizice provocate de șrapnelul din corpurile lor, dar și din cauza suferinței emoționale provocate de ceea ce văzuseră sau făcuseră”, a continuat Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger, mesaj pentru Donald Trump cu sabia lui ConanActorul, fost guvernator al statului California, l-a criticat pe Donald Trump pentru modul în care a instigat la violență în ziua de 6 ianuarie. Deși face parte din același partid cu șeful statului, Arnie nu s-a sfiit să-l descrie drept „un lider ratat”, care a „încercat să răstoarne rezultatul alegerilor”. 

Actorul le-a prezentat fanilor săi sabia folosită la filmările pentru Conan barbarul și a explicat semnificația ei.

„Vedeți această sabie? Este sabia lui Conan. Uitați care e treaba cu săbiile. Cu cât le lovești mai mult, cu atât devin mai rezistente. Cu cât le lovești cu ciocanul și le supui focului, după care le arunci în apă rece și apoi le lovești din nou și le treci iar prin foc și apă, cu cât faci asta mai mult, cu atât devin mai puternice. Nu vă spun toate astea pentru că vreau să devin un expert în făurirea săbiilor, ci pentru că democrația noastră este ca oțelul din această sabie. Cu cât o lovești mai tare, cu atât devine mai puternică”, a spus Arnold Schwarzenegger.

Fotografii: Getty Images/Twitter

Vezi și VIDEO: Arnold Schwarzenegger și Linda Hamilton explică cum s-au schimbat filmele de acțiune

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni