• PRO TV
  • Cum ar putea arăta o lume post-vaccinare potrivit oamenilor de știință?  

Cum ar putea arăta o lume post-vaccinare potrivit oamenilor de știință?  

Cum ar putea arăta o lume post-vaccinare potrivit oamenilor de știință?  

Potrivit New York Times, care citează oameni de știință, odată ce imunitatea este obținută la adulți, virusul care se extinde în întreaga lume va ajunge să semene cu răceala obișnuită.      

Pe măsură ce milioane de oameni sunt vaccinați împotriva noului coronavirus, iar sfârșitul pandemiei pare aproape, oamenii de știință își imaginează cum ar putea arăta o lume post-vaccinare – iar ceea ce ei văd este reconfortant.
 
Noul coronavirus este aici pentru a rămâne, dar odată ce majoritatea adulților sunt imuni - în urma unei infecții naturale sau a vaccinării - virusul nu va mai reprezenta o mai mare amenințare decât răceala obișnuită, potrivit unui studiu publicat marți în revista Science.


 

Virusul este acum o amenințare sumbră, deoarece este un agent patogen necunoscut, care poate copleși sistemul imunitar al adulților, care nu a fost instruit să lupte împotriva acestuia. Acest lucru nu va mai fi posibil odată ce toată lumea a fost expusă fie la virus, fie la vaccin.
 
Copiii, pe de altă parte, sunt provocați în permanență de agenții patogeni care sunt noi pentru corpul lor și acesta este unul dintre motivele pentru care sunt mai abili decât adulții în lupta împotriva noului coronavirus. În cele din urmă, studiul sugerează că virusul poate provoca reacții doar la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, dar nu unele îngrijorătoare. 
 
Cu alte cuvinte, noul coronavirus va deveni „endemic”, un agent patogen care circulă la niveluri scăzute și doar rareori provoacă boli grave.

PROFU' este în fiecare sâmbătă, la PRO TV:
FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni