• PRO TV
  • Un tablou de Picasso, portret al amantei sale adolescente, vandut pentru 40 de milioane de dolari!

Un tablou de Picasso, portret al amantei sale adolescente, vandut pentru 40 de milioane de dolari!

Un tablou de Picasso, portret al amantei sale adolescente, vandut pentru 40 de milioane de dolari!

Un tablou pictat de Pablo Picasso, care o infatiseaza pe amanta sa adolescenta, Marie-Therese Walter, a fost vandut pentru 40.7 milioane de dolari intr-o licitatie din Londra.

 

Casa de licitatii Sotheby’s a declarat ca tabloul, pictat in 1932 si intitulat “La lecture”, a fost cumparat de un client care a dorit sa ramana anonym si care a licitat prin telefon.

Tabloul o prezinta pe Marie, amanta blonda si minora a celebrului artist, adormita intr-un scaun.

Marie-Therese avea numai 17 ani cand l-a intalnit pe Picasso in 1927 la o statie de metrou din Paris. Pictorul, care atunci avea 45 de ani, i s-ar fi adresat tinerei cu cuvintele faimoase “Eu sunt Picasso. Tu si eu vom face niste lucruri minunate impreuna”.

Relatia lor a ramas secreta multi ani, din cauza varstei ei si a faptului ca artistul era casatorit. Marie a fost inspiratia lui Picasso, insa, pentru mai multe picturi. Cei doi au avut si o fetita impreuna, pe Maya.

Pictura, expusa prima oara in Paris in 1932, a trecut prin mainile mai multor colectionari de arta si a fost vanduta zilele trecute pentru mai mult de dublu din pretul estimat initial, care fusese de 28.9 milioane de dolari.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni