• PRO TV
  • Bill Gates: "Vor reveni lucrurile la normal!" Când se va întâmpla asta și se va încheia pandemia?

Bill Gates: "Vor reveni lucrurile la normal!" Când se va întâmpla asta și se va încheia pandemia?

Bill Gates: "Vor reveni lucrurile la normal!" Când se va întâmpla asta și se va încheia pandemia?

Vaccinat recent împotriva Covid-19, filantropul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a stat de vorbă cu jurnalistul de la EL PAÍS, Montserrat Domínguez, după lansarea cărții „Cum să evităm un dezastru climatic." .


În interviu, Gates consideră că în termen de un an „vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei” și că, atâta timp cât cel puțin 70% din populație este vaccinată, „în vara viitoare lucrurile vor reveni în mare parte la normalitate ”.
În ceea ce privește pandemiile care ar putea urma, filantropul, a cărui fundație a alocat 1,75 miliarde de dolari în cercetare și utilaje medicale împotriva Covid, consideră că, dacă sunt gestionate bine „nu vor ajunge la 10% din decese” comparativ cu actuala situație. Cu toate acestea, din punctul acestuia de vedere, nu este necesară doar o bună gestionare pentru a atenua consecințele viitoarei pandemii, ci și o adevărată luptă împotriva schimbărilor climatice.Întrebat despre creșterea mișcărilor anti-vaccinare pe rețelele de socializare, dintre care unele îl provoacă în mod direct, Gates consideră că situația dificilă pe care a creat-o pandemia „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”.

„Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măști sau administrarea unui vaccin nu sunt importante”. În plus, Gates a vrut să transmită și un mesaj de speranță: „În ciuda cât de trist a fost anul acesta, putem profita de inovațiile care au văzut lumina, precum tehnica ARN mesager [utilizată de vaccinurile Moderna și Pfizer]”.

Vezi și:

 FOTO: GETTY

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni