• PRO TV
  • Mesaje la licitație: Jack Dorsey, fondatorul Twitter, și-a scos la vânzare primul tweet, iar suma e amețitoare

Mesaje la licitație: Jack Dorsey, fondatorul Twitter, și-a scos la vânzare primul tweet, iar suma e amețitoare

Mesaje la licitație: Jack Dorsey, fondatorul Twitter, și-a scos la vânzare primul tweet, iar suma e amețitoare

Rețeaua de socializare Twitter a luat ființă în 2006, iar primul mesaj postat atunci a fost acela al fondatorului Jack Dorsey. Miliardarul și-a scos la vânzare primul tweet din rețea, iar licitația a ajuns la o sumă amețitoare.

Jack Dorsey, unul dintre cei 4 fondatori ai Twitter, a anunțat în urmă cu câteva zile că e dispus să-și vândă primul mesaj postat în rețea pentru suma de 500.000 de dolari. Însă, interesul a fost mai mare decât se aștepta, astfel încât bogați din diverse domenii de activitate au început să liciteze pentru el, ridicând ștacheta la 2,5 milioane de dolari.

Cel care a oferit cel mai mult este Sina Estavi, CEO-ul Bridge Oracle. Licitația se desfășoară pe platforma Valuables by Cent, ianugurată în urmă cu 3 luni.

Tweet-ul va fi vândut sub forma unui jeton non-fungibil (Non Fungible Token - NFT), un certificat digital unic care atestă identitatea deținătorului unei fotografii, unui videoclip sau altei forme de activ digital. Conform BBC, deținătorul primului mesaj postat pe Twitter, la 21 martie 2006, va primi un certificat, semnat digital de Jack Dorsey, și metadata tweet-ului original.

Comercializarea mesajelor de pe Twitter este ultima modă în materie de investiții financiare. Ele sunt monetizate prin așa-numitele jetoane non-fungibile (NFT), care folosesc tehnologia blockchain, aceeași care stă la baza funcționării Bitcoin a altor criptomonede actuale.

Conform platformei Valuables by Cent, să deții orice conținut digital poate fi o investiție financiară importantă. „La fel ca un autograf pe un card de baseball, NFT în sine este autograful creatorului pe conținut, făcându-l rar, unic și valoros”.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Miliția modei by Costi Diță: ”Doamna Angelica pare scăpată din spital”

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni