• PRO TV
  • Doctorul Mihail răspunde la întrebări delicate: este sau nu cazul să redenumești zonele intime în conversații cu copiii?

Doctorul Mihail răspunde la întrebări delicate: este sau nu cazul să redenumești zonele intime în conversații cu copiii?

Doctorul Mihail răspunde la întrebări delicate: este sau nu cazul să redenumești zonele intime în conversații cu copiii?

Cătălin Măruță are, în fiecare seară de joi, alături de doctorul Mihail Pautov, o discuție deschisă și fără inhibiții despre tot ceea ce înseamnă educație sexuală.

Pe canalul Acasă la Măruță, de la ora 22:00, medicul abordează teme delicate, dar extrem de importante, care pot să fie folositoare. Anumite informații pot să fie utilizate în calitate de părinte, dar și de un adult care își dorește o abordare sănătoasă a temei sexualității.
 
Un subiect abordat într-unul din aceste live-uri, live care poate fi ulterior vizionat pe youtube, este nivelul de discuție recomandat în cadrul comunicării copil-părinte atunci când vine vorba de teme legate de sexualitate. 
Medicul Mihai Pautov recomandă ca părinții să comunice deschis cu cei mici, iar primul pas al acestei comunicări ține chiar de a denumi corect zonele intime, în discuțiile cu copiii:
 
"Copilului trebuie să îi explici ad-litteram. Trebuie să îi explici diferența dintre oul de găină și oul femeii. Altfel o să creadă că e același lucru. Și trăiește cu o expresie distorsionată a realității, care este îmbrăcată într-o haină de rușine, crește cu această rușine.Copiii când se nasc nu au nicio rușine. (...) Noi când spunem "cucu" , spunem că e rușinos. (...) Ce înseamnă psihologic pentru un copil când tu spui ochi, nu cepe, spui mână, picior, cot, dar zonele intime le redenumești?"

Pe VOYO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo!

FOTO: MIHAIL PAUTOV FACEBOOK 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA ÎNTREBAREA MESEI ROTUNDE:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni