• PRO TV
  • O problemă de matematică virală pe Twitter i-a împărțit pe internauți în două tabere! Care e rezultatul corect?

O problemă de matematică virală pe Twitter i-a împărțit pe internauți în două tabere! Care e rezultatul corect?

O problemă de matematică virală pe Twitter i-a împărțit pe internauți în două tabere! Care e rezultatul corect?

Jurnaliștii de la IFL Science au realizat un material pornit de la o fotografie care a devenit virală pe rețelele de socializare în ultimii ani.

Potrivit sursei citate, o problemă de matematică i-a împărțit pe internauți în două tabere, iar cei care s-au contrazis vehement afirmau cu tărie că părerea lor este cea corectă.

Iată mai jos care este problema:

Iar rezultatele au fost împărțite: unele persoane au afirmat că răspunsul corect este 1, în timp ce alți internauți au fost de părere că rezultatul este 16. Dar care este cu adevărat răspunsul corect? Cei de la IFL Science afirmă că ambele tabere au dreptate! Cum este însă posibil acest lucru?

Din câte se pare, problema rezultatului ar fi cauzată de regulile din matematică, potrivit cărora se rezolvă ecuațiile și care sunt împărțite în două categorii: BODMAS (paranteze, radical și ridicări la putere, împărțire, înmulțire, adunare, scădere) și PEMDAS (paranteze, radical și ridicări la putere, înmulțire, împărțire, adunare, scădere).

Cei care au calculat 8:2x(2+2) după regula BODMAS au ajuns la rezultatul 16, deoarece au făcut mai întâi calculul din paranteză, 2+2=4, apoi au făcut împărțirea, 8:2=4, după care au înmulțit cele două rezultate, 4x4=16.

Însă, cei care au calculat 8:2x(2+2) după regula PEMDAS au ajuns la rezultatul 1, deoarece au făcut mai întâi calculul din paranteză, 2+2=4, apoi au făcut înmulțirea, 2x4=8, după care au făcut împărțirea, 8:8=1.

Potrivit internauților, inclusiv calculatoarele pot să dea două rezultate, în funcție de regula după care au fost programate:

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni